TAKO JEDNOSTAVNO

Vrijedi probati: Uz ovu jednostavnu naviku prije jela brže se i lakše gube kilogrami

08.06.2023 u 17:02

Bionic
Reading

Naravno, čuda ne postoje, ali je ipak moguće smršaviti na zdrav način bez neugodnih šokova za organizam. Postoje određene navike koje vam omogućuju da jedete svjesno i zdravo kako biste izbjegli pretjerivanje i doprinijeli gubitku težine

Određene navike omogućuju zdravije i lakše topljenje kilograma i pri tome ne mislimo na čudotvorne napitke koji obećavaju promjene preko noći.

Jednostavna navika koju može isprobati svatko od nas može pomoći pri procesu gubljenja kilograma, a preporučuje je dr. Olivier Courtin-Clarins, direktor grupe Clarins i autor knjige 'Ljepota na tanjuru', u koju se kunu mnoge Francuskinje, ali ne samo one.

Ovaj iskusni liječnik otkrio je savjet koji zvuči toliko jednostavno i logično da ga zbilja želimo što prije isprobati.

Njegova dobra navika koje pomaže mršavljenju je da točno 20 minuta prije obroka, odnosno prije nego sjednemo za stol, popijemo veliku čašu vode jer to smanjuje osjećaj gladi i sprječava nas da se praznog želuca bacimo na hranu, piše francuski Vogue.

Prema njegovim riječima, ovaj trik doista pomaže, a osim toga je hidratacija iznimno bitna za regulaciju metabolizma te dodaje da svakako trebamo popiti čašu vode prosječne veličine svaki sat tijekom dana.

Njegov savjet u skladu je s ranijim istraživanjima koje su se bavila analizom odnosa između potrošnje vode i mršavljenja te su pokazala kako osobe koje žele zdravo smršavjeti i koje prije jela piju pola litre vode gube više kilograma od onih koji je ne piju. Jedna od stručnjakinja uključenih u ova istraživanja, Helen Parretti, predavačica na Sveučilištu u Birminghamu, sažima dobrobiti ove navike.

'Savršenost ovih rezultata leži u njihovoj jednostavnosti. Jednostavan čin ispijanja pola litre vode, tri puta dnevno, prije glavnih obroka, može vam pomoći da smanjite tjelesnu masu', objašnjava ona.

Samo pijenje vode prije jela ne utječe na gubitak težine, ali omogućuje da za stol dođete s blagim osjećajem sitosti i tako pomaže u discipliniranijem i manjem unosu namirnica.

Neki stručnjaci savjetuju i da izbjegavanje pijenja vode tijekom obroka te njeno konzumiranje prije ili poslije može poboljšati probavu jer se tako izbjegava ometanje razrjeđivanja probavnih enzima, a pijenje vode tijekom obroka može usporiti probavni proces.