PREMIJERA U L.A.-U

Volkswagen zategnuo bore kupe-kabrioletu Eos

07.10.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Tmurna i kišna jesen nije spriječila Volkswagen da lansira redizajniranu verziju kupe-kabrioleta Eosa koju ćemo premijerno vidjeti na autosalonu u Los Angelesu idućeg mjeseca, dok je prodaja najavljena za početak iduće godine

Eos je nakon Passata još jedan u nizu modela koji su dobili novi korporativni izgled prednje maske s kromiranom rešetkom hladnjaka te LED lampama naglašenim svjetlosnim sklopovljem sprijeda i uglatim svjetlosnim sklopovljem straga. Vanjske izmjene zaokružene su setom novih branika.

Iznutra je Eos unaprijeđen nešto kvalitetnijim materijalima te redizajniranim kontrolnim uređajima. Novitet je i elektronska kontrola osvjetljavanja, kao i pomoć prilikom parkiranja, a Eos se može pohvaliti i sustavom daljinskog otvaranja i zatvaranja krova.

Pod poklopcem će se kao i dosad naći jedan dizelaš – 2.0 TDI sa 140 KS - kao i tri benzinca – 1.4 TSI sa 122 KS, 1.4 TSI sa 160 KS i 2.0 TSI sa 210 KS. Svi modeli osim najsnažnijeg benzinca standardno su opremljeni ručnim šesterostupanjskim mjenjačima, dok potonji dobiva sedmerobrzinski automatik s dvije spojke DSG.