GTI

Volkswagen pokazao najpapreniji Polo prije Ženeve

18.02.2010 u 10:16

Bionic
Reading

Automobil koji smo nestrpljivo iščekivali još od debija posljednje generacije Pola konačno je pokazao lice. Polo GTI imat će službenu premijeru na salonu u Ženevi početkom ožujka

Baš kao i sestrinski mu model iz Seata, Polo GTI će pogoniti isti 1,4-litreni TSI motor sa 180 KS i 250 Nm, uparen s automatiziranim mjenjačem s dvostrukom spojkom i prednjim pogonom. 1.184 kilograma teški Polo sprinta do stotke za 6,9 sekundi, postiže maksimalnu brzinu od 228 km/h, a prema VW-ovim podacima, u prosjeku troši šest litara goriva na stotinu kilometara u kombiniranom ciklusu.

Za uvjerljivo prenošenje snage na podlogu u zavoju brine se Volkswagenova verzija elektroničkog prednjeg diferencijala s ograničenim proklizavanjem XDS.

U odnosu na standardni Polo vizualna sportska unapređenja odnose se na 17-colne aluminijske felge, crvena kliješta kočnica, agresivno oblikovan prednji spojler s tradicionalnim crvenim okvirom rešetke hladnjaka, LED dnevna svjetla sprijeda te kromirane izlaze ispušnih cijevi uklopljene u stražnji branik s malenim difuzorom.

Početak prodaje najžešćeg Pola očekuje se neposredno po završetku autosalona u Ženevi.