DRESS CODE

Vogue je objavio vodič odijevanja uoči sezone vjenčanja: Evo na što trebate paziti kao gost

09.03.2018 u 13:04

Bionic
Reading

Modna biblija poznatija kao Vogue objavila je 10 pravila kojih bi se trebali pridržavati svi koji se narednih mjeseci pripremaju na 'pirevanje'. Svima koji su ove godine gosti na vjenčanju Vogue predlaže da uklope u svoj stajling kardigan, koji je izgubio titulu omražene krpice, te strogo osuđuje nošenje glomaznih šešira i 'clutch' torbi

Sezona vjenčanja samo što nije počela, a sigurni smo kako mnoge od vas već razmišljaju o tome što će odjenuti za taj svečani događaj. Najutjecajniji modni magazin Vogue objavio je svoj stručni vodič u kojem je naveo sve što će ove sezone biti 'in', a što 'out'.

Prema modnoj bibliji kardigani više nisu modni promašaj, već, dapače, poželjan dio stajlinga za vjenčanje. Osim što su u trendu, grijat će vas u ranim jutarnjim satima kada zna biti svježe, ukoliko se tulum oduži. 

Veliki 'NE' ide na račun neprirodnog preplanulog tena dobivenog uz pomoć sprejeva za samotamnjenje ili solarija, kako mladenki ne bi ostavili mrlje na haljini, a izbjegati bi trebali i glomazne šešire kakve preferiraju britanske dame. Sjetimo se samo groznog šešira koji je na vjenčanju Kate Middleton i princa Williama nosila prinčeva sestrična, princeza Beatrice od Yorka. Njezin je šešir izazvao podsmijeh i skrenuo pažnju s onog što je zaista važno, a to su mladenci.

Umjesto predimenzioniranig šešira koji djeluju ekstravagantno i neukusno, Vogue predlaže efetne ukosnice ili niske damske šešire poput onih kakve je voljela nositi i Jacqueline Kennedy.

  • +25
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Voguevov vodič također predlaže da odbacite 'clutch' torbice koje obično dominiraju na vjenčanjima i umjesto njih radije odaberete 'chic' torbu s drškom, koju je Meghan Markle nedavno nosila tijekom posjeta Birminghamu.