BEAUTY SAVJET

Vodič za savršenu kosu i kad zahladi

16.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kosa je najljepši ukras i moćno oružje zavođenja, no, naravno, samo ako je njegovana i lijepa

Kad se temperature počnu spuštati, kosa zahtijeva puno više njege, jer boravimo u zagrijanim prostorijama koji isušuju našu kožu, ali i vlasi. Stoga ne zaboravite i u hladnijim danima koji su pred nama na brigu oko kose. Evo nekoliko korisnih savjeta za lijepu i njegovanu kosu.

Zaštite kosu od hladnoće
Kad se temperature spuste, potrebna je zaštita od hladnoće u vidu kapa ili kapuljača, no bitno je da su napravljene od prirodnih materijala. Naravno, kada ulazite u zagrijanu prostoriju, obavezno ih skidajte kako se tjeme ne bi nepotrebno oznojilo. Taylor Swift, ponosna vlasnica bujne, kovrčave grive, zimi obožava nositi kul kape svih oblika (osobito ultramoderne beanie) jer je spašavaju i onda kad nema vremena pozabaviti se frizurom.

Odmorite kosu od tretmana
Stilisti kažu kako je zimi najbolje kosu odmoriti od tretmana poput feniranja, 'peglanja' ili izbjeljivanja, jer su vlasi u hladnijim danima puno osjetljivije na ovakve metode. Pametno je zimi smanjiti upotrebu uvijača, pretjeranog feniranja i 'pegli'. Ako se pretjeruje s peglanjem ili kovrčanjem kose, to može, u ekstremnim slučajevima, čak dovesti i do opadanja. Zato mnogi frizeri savjetuju da kosu zimi držite što prirodnijom te da joj date malo zasluženog odmora!

Ako i vi volite nositi kape kao Taylor Swift, birajte one koje su od prirodnih materijala 
Ne zaboravite na redovito šišanje
Dlaka se počinje 'sušiti' od vrha pa je posjet frizeru u zimskim mjesecima potreban i češće nego u ostatku godine.

Počešljajte kosu prije pranja
Činjenica je da dobro raščešljavanje kose prije šamponiranja zapravo smanjuje lom vlasi pri samom šamponiranju.

Uvijek dobro isperite šampon
Ostaci šampona mogu isušivati i pogodovati ispucanim vrhovima. Zato budite nježni prema kosi dok je šamponirate. Nanesite i regenerator koji čini kosu sjajnijom i mekšom, no ako imate tanku kosu poput glumice Kate Bosworth, radije koristite proizvode za volumen, jer ne otežavaju kosu. Također je dobro staviti sprej za kosu uz sam korijen tako da kosa dulje ostane voluminozna, savjetuje njezin frizer.

Budite nježni prema vlasima nakon pranja
Nemojte je grubo masirati, već je lagano posušite ručnikom. Ako je moguće, najbolje je kosu sušiti na zraku, a ne sušilom, jer ono dodatno oštećuje kosu. Ako morate koristi sušilo, uključite ga na što nižu temperaturu i što više ga odmaknite od kose.