HODANJE BEZ BOLA

Vodič za preživljavanje u visokim štiklama

10.06.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Hodanje u štiklama ipak ne mora biti bolno, naravno ako znate kako ih odabrati, ali i kako se brinuti za svoja stopala

Nedavno je istraživanje pokazalo da žene počinju boljeti noge nakon jednog sata, šest minuta i 48 sekundi nošenja visokih potpetica. Kod onih osjetljivijih ta bol dolazi mnogo ranije, točnije oko desetak minuta nakon nošenja. Većina žena ipak se ne želi odreći visokih potpetica, ali postoje neki pametni trikovi uz koje možete odabrati udobnije štikle.

1.Nikada ne kupujte štikle putem interneta
Nema se tu što puno objašnjavati. Na internetu ne možete isprobati obuću pa nema šanse da znate hoće li vam biti udobne ili ne. Bez isprobavanja nema kupovanja!

2. Pripazite da potpetica bude na dobrom mjestu

Ima visokih štikli koje nisu neudobne. U čemu je njihova tajna? U dobro pozicioniranoj potpetici. Dakle potpetica mora biti odmah ispod kosti pete. Ako se ne nalazi točno na tom mjestu, boljet će vas noge. Pripazite na to prilikom kupnje.

3. Lovu na sunce!
Ako mislite da ćete kupiti udobne i kvalitetne štikle za malo novca, jako se varate. Za kvalitetne štikle, koje su onda najčešće i udobne, potreban je kvalitetan materijal, a ne jeftina plastika i guma. Upravo zato one i koštaju, pa budite spremni na to da ćete ih čestito i platiti.

4. Njega stopala
Ako želite da vam stopala ostanu zdrava (a znamo da ih visoke potpetice uništavaju), onda se brinite o njima. Mažite ih kvalitetnim kremama za noge, masirajte ih i održavajte redovito higijenu. Radeći to, lakše ćete se nositi i s visokim štiklama.

5. Umjesto tople kupke – led!
Zaboravite namakanje nogu u toploj kupki nakon napornog dana u štiklama! Bol ćete ukloniti tako da stavite noge u ledeno hladnu vodu na desetak minuta. To će zaustaviti naticanje nogu, a smanjit će i bol. Probajte pa ćete se i sami uvjeriti u to.