IDEJE I INSPIRACIJA

Vodič: Što kupiti bebi od 0 do 6 mjeseci?

14.01.2022 u 17:00

Bionic
Reading

Kod kupnje poklona za bebu svi želimo da on bude ‘pogođen’ - praktičan i zanimljiv i djetetu i roditeljima, da smo pogodili fazu razvoja i da ne završi negdje na hrpi beskorisnih darova

Bez obzira kupujete li svom djetetu ili nekome za poklon, korisno je krenuti od djetetove dobi i ravnati se po razvojnim fazama bebe. Evo koji su interesi beba do 6 mjeseci života.

RAZVOJ BEBE

Toliko je toga za otkriti i toliko izraza lica za pokazati u prvih pola godine života! Bebe u ovoj dobi vole isprobavati svoj hvat, kotrljanje pa i sjedenje. Prepoznaju ono što im je poznato, traže predmet koji je pao na pod te oponašaju radnje koje se odvijaju oko njih, smiju se i smješkaju drugim bebama i vlastitom odrazu u ogledalu.

ŠTO KUPITI?

1. Pelena nikad dosta, od jednokratnih do platnenih! Roditelji će vam biti zahvalni jer ovo je stvar koju će uvijek trebati, bez obzira na zalihe.

2. Glazbene igračke za bebe - bebe ih obožavaju jer pomoću njih istražuju zvukove koje lupkanjem proizvode njihove rukice i nogice

3. Zvečkice i grickalice - igračkice za male ruke, a istovremeno pomagala u borbi s izbijanjem prvih zubića

4. Baby gymovi i podloge za igranje - u prvim mjesecima života za bebin pravilan razvoj jako je bitno vrijeme na podu kako bi mogla vježbati okretanje s leđa na trbuščić i obrnuto.

5. Nosiljke: praktično za roditelje, udobno za bebu. Sve više mama i tata vidi pozitivne strane (pravilnog) nošenja beba jer im je dijete uvijek blizu, a ruke im ostaju slobodne za obavljanje drugih aktivnosti.

6. Njihalice i ležaljke - anatomski dizajnirane ležaljke pružit će odmor i zanimaciju svakoj bebi. Uz njihaljke dolazi i dodatna oprema poput igrački i glazbenih kutija kako bi osjećaj zabave bio još potpuniji.

7. Odjeća za bebe (ako kupujete drugima i niste sigurni za veličinu provjerite s roditeljima ili uzmite veći broj) uvijek dobro dođe, pogotovo body.

8. Autosjedalice - roditelji još tijekom trudnoće nabavljaju neizostavne stvari za bebu, a to su prvenstveno autosjedalice. Sigurnost je na prvom mjestu i takvu je stvar najbolje kupiti novu i neoštećenu. Kod kupnje autosjedalice treba voditi računa da ona zadovoljava sigurnosne standarde te da odgovara dobi, težini i visini djeteta.

9. Dječja kolica mnogima nakon dolaska bebe postaju svojevrsni ‘drugi dom’. To je istovremeno vozilo za dijete koje mora pratiti sve njegove potrebe (primjerice, nulti položaj za spavanje), ali i prostor u kojem roditelji drže sve potrebne stvari ili namirnice iz shoppinga. Mnogi se odlučuju za model 3u1 dječjih kolica i s time dobivaju jaje - prvu autosjedalicu za bebu, košaru za prve mjesece bebe koja se još nije posjela te sportsko sjedalo iz kojeg će beba moći bolje razgledavati svijet oko sebe.

Trebate još ideja? Pogledajte cijelu ponudu opreme za bebe na najvećem hrvatskom marketplaceu - Bazzaru!