AVRIL NEKAD I SAD

Vječno mlada pop punk princeza

01.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Tko bi rekao da ova mladolika Kanađanka ima 27 godina?

Avril će u rujnu zapravo proslaviti svoj 28. rođendan, a nedavno su mediji brujali o njezinim iznenadnim zarukama za Chada Kroegera, frontmena Nickelbacka. Ljubav je planula u studiju gdje su radili na njezinu novom albumu.
A čini nam se kao da je bilo jučer kad je sitna Kanađanka opčinila svijet hitovima 'Complicated' i 'Sk8er Boi'. Koliko se promijenila Avril Lavigne od svojih početaka?

Od njezina prvijenca 'Let Go' iz 2002. prošlo već dosta vremena, no kanadska pop punk princeza nije pala u zaborav. Avrilin modni izričaj još je uvijek omiljena inspiracija mnogim tinejdžericama. OK, tu i tamo ju je ugrozila Hayley Williams iz Paramorea, ali Avril sve ove godine još uvijek dobro kotira među tinejdžericama koje ne vole preušminkan način odijevanja.

U čemu je tajna njezina stila? Cure širom svijeta vrckava je Kanađanka osvojila svojom odjećom nadahnutom punk rockom, uličnom modom, skejterskom odjećom i veselim detaljima. Svi oni kojim se nije svidio slatkasti stil tadašnjih teen kraljica bili su oduševljeni malom buntovnicom s gomilom narukvica, odjevenom u cargo hlače i starke

Ipak, s vremenom se i njezin modni stil mijenjao, što se mnogim fanovima nije svidjelo.

'Kad sam se tek počela probijati, imala sam 17 godina i tako sam i izgledala. Sad sam starija i normalno je da izgledam drukčije', rekla je Avril koja danas posebno cijeni modnu kuću Chanel.

Ne krije da se voli dotjerati i odjenuti haljine i visoke pete, ali odraslije modne kombinacije uvijek 'podigne' nekim zgodnim rokerskim detaljima, poput gigantskih narukvica ili otkačenih cipela na petu sa zakovicama. S dugom kosom koja je uvijek bila njezin zaštitni znak nije puno eksperimentirala tijekom godina, osim otkačenih pramenova u bojama ili mijenjanja nijansi. No nedavno je i ona podlegnula trendu izbrijavanja jedne strane glave, tzv. undercuta la Rihanna. Ipak, ono po čemu smo je zapamtili od samih početaka - smokey eyes još uvijek je tu.

Avril je u međuvremenu lansirala svoju modnu liniju Abbey Dawn, namijenjenu mladima i svima onima koji se tako osjećaju, a odjeća je uglavnom u crnoj, sivoj, bijeloj i ružičastoj. Najčešće korišteni uzorci su mrtvačke glave te životinjski i karo uzorak, a pjevačica kaže da je to odjeća koju i ona rado nosi.

'Sve stvari iz kolekcije Abbey Dawn bih i sama odjenula. Nisam oduševljena cvjetnim dezenima, više volim prugice ili točkice. Bilo mi je jako važno da svaki komad odjeće iz kolekcije dobro stoji pa sam većinu toga sama isprobala. Željela bih da moju odjeću nose i osobe starije od 20 godina te da se u njoj osjećaju dobro i privlačno', kaže Lavigne koja je uspješno na tržište izbacila i tri parfema - Black Star, Forbidden Rose i Wild Rose.