MODNI KLASIK

Vječna inspiracija: Kate Middleton ovim je stajlingom ponovo odala počast princezi Diani

27.02.2023 u 19:35

Bionic
Reading

Kate Middleton je za nedavnu ragbijašku utakmicu odjenula crveni karirani uzorak, tzv. houndstooth, a gotovo identičan komad nosila je i princeza Diana 1990. i 1991. godine

Kate Middleton poznata je po tome što nema nikakvih problema s odijevanjem istih outfita u više prilika, a jedan od omiljenijih komada koje nosi iznova i iznova njezin je crveni karirani kaput s potpisom Catherine Walker. Zanimljivo, upravo ovaj uzorak bio je jedan od omiljenijih i princezi Diani te je sako gotovo identičnog dizajna obukla u više prilika!

Ovaj kaput, obilježen uzorkom houndstooth, Kate je prethodno nosila 2018. godine na turneji Skandinavijom prilikom posjeta Karolinska institutu u Stockholmu, specijaliziranom za mentalno zdravlje. Ovoga puta odjenula ga je za posjet stadionu Principality u Cardiffu te je prisustvovala ragbijaškoj utakmici na slavnom Prvenstvu šest nacija.

Jedina razlika u stajlingu bila je u odabiru dodataka jer je sada izabrala Mulberryjevu upečatljivu bijelu torbicu, omiljene cipele Aquatalia te dijamantne naušnice Mappin & Webb.

No najveća zanimljivost ovog efektnog kaputa krije se u sličnosti s jednim od omiljenijih blejzera pokojne Diane. Nikad prežaljena princeza također je nosila crveni karirani dizajn, a baš kao i Middleton, obukla ga je više puta.

  • +12
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: MATTHEW HORWOOD / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Riječ je o Moschinovom kompletu u kojem sako dolazi u crvenom i bijelom kariranom uzorku nošenom na crnu i bijelu kariranu midi suknju.

Prvi put obukla ga je u prosincu 1990. godine za krštenje princeze Eugenije, a ovaj outfit ponovila je prilikom posjeta Kanadi 1991. s tada princem Charlesom.

Tijekom cjelodnevnog razgledavanja Toronta, Diana je izgledala besprijekorno upravo u ovoj kombinaciji, a mnogi vjeruju da ju je izabrala jer boje podsjećaju na crvenu i bijelu boju kanadske zastave.

S obzirom na to da je Kate svoj kaput nosila na utakmicama Walesa i Engleske, koje simboliziraju upravo crvena i bijela boja, pretpostavlja se da je upravo u Dianinom diplomatskom potezu i sama pronašla inspiraciju pa iskoristila kaput da bi se stopila s navijačima.