Radionica za djecu i roditelje

[VIDEO] Ovako ćete brzo i jednostavno napraviti tri jeftina poklona za baku i djeda

12.12.2017 u 09:57

Bionic
Reading

Donosimo vam ideje za super darove kojima će se razveseliti svaka baka i teta te djed, a za koje morate izdvojiti jako malo novca, ali puno radosti, strpljenja i vremena

Uspomene su najdraži i najbolji poklon koji možete darovati nekome. Još ako se radi o personaliziranim predmetima koje su izradili najmlađi članovi obitelji, tad sreći i veselju nema granica. Upravo zato donosimo vam tri ideje za super darove kojima će se razveseliti svaka baka i teta te djed, a za koje morate izdvojiti jako malo novca, ali puno radosti, strpljenja i vremena. Pogledajte i isprobate! 

Autor: Jakov Novak/tnative

1. Izradi svjetleći lanac

Potrebno vam je:

Jedan lanac lampica zasigurno imate negdje doma. Ako i ne, u obližnjem dućanu kupite lampice i nekoliko loptica za stolni tenis. Pripremite par malih kreativnih ruku, vodene bojice, malo vode i papir na kojem ćete izrađivati darove. 

Zadatak za mališane: 

Namočite kist i odaberite boje kojima ćete prebojiti sve loptice. Što šarenije loptice, to veselije lampice. Nanosite boju na jednu po jednu lopticu te ih ostavite da se osuše. Kad sve dobiju novo ruho i osuše se, naprosto ih stavite na žarulju poput malene kape i uživajte u prizoru. Vaše šare oživjet će pretvorivši obični lanac u unikatne lampice. 

Zadatak za roditelje:

Osigurajte stol tako da boja ne završi na nedozvoljenim mjestima. Prije nego akcija počne, probušite loptice malim križnim odvijačem, ne biste li u njima napravili pravilne kružiće. 

2. Kuglice koje nitko nema

Potrebno vam je:

Šljokice u boji, ljepilu... na milijun načina. I ponovno, loptice za stolni tenis te sjajni končići. 

Zadatak za mališane: 

Ofarbajte loptice kako god želite. Božić je - imate pravo na kreativnost, pa i pretjerivanje. Možda možete otići korak dalje pa kuglice pobojati u nijanse bakina kauča ili omiljenog šala... U svakom slučaju, s lopticama postupite isto kao i u prethodnom zadatku, samo što ćete ovoga puta u njih staviti vezicu uz pomoć koje će se lakše staviti na bor. Vezicu učvrstite ljepilom ili silikonom.

Zadatak za roditelje:

Ponovno vas molimo da napravite rupice u lopticama te da pomognete mališanima prilikom lijepljenja vezica. Silikonski pištolj bit će najučinkovitiji u tome, ali nije poželjno da mališani rukuju njime. 

3. Personalizirana čestitka i pakiranje poklona

Potrebno vam je:

Kutija za darove ili kutija od papirnatih maramica, riže i slično. Kupljena čestitka ili komadić papira/kartona, bojice, vezice, naljepnice/ljepilo.

Zadatak za mališane: 

Ofarbane loptice/kuglice stavite u kutiju, ukrasite je bojama i naljepnicama te na nju zalijepite čestitku na kojoj ste nešto nacrtali i napisali poruku prepunu ljubavi. Vaši voljeni će se rastopiti od ljepote...

Zadatak za roditelje:

Kupite ukrasne kutije ili naprosto upotrijebite jednu u kojoj je bila neka namirnica. Ako se odlučite za tu varijantu, izrežite prednji dio ne biste li napravili poklopac. Kutiju potom oblijepite ukrasnim papirom po želji i dajte je malenima da nastave kreativni proces. Ako ste kupili čestitke, pomognite im prilikom pisanja poruke, no ako niste - pomognite im da ih izrade. Nacrtajte soba, Djedicu ili nešto slično na komad papira ili kartona te dajte djetetu da škaricama oblikuje papir, na njemu nježno napravi rupicu, provuče končić te čestitku učvrsti na kutiju. Budite u blizini kad ponestane koncentracije i ideja, no ovo je njihov rad pa nemojte preuzimati inicijativu. I posebno naglašavamo, nemojte ih ispravljati! Što god naprave, to je njihovih ruku djelo. I kao takvo, savršeno je.

A vaše ruke neka se zaposle otvaranjem našeg adventskog kalendara koji i danas donosi nove nagrade. Naravno, samo ako kliknete na ovaj link. Potom u našoj fotogaleriji prošećite po Adventu u Zagrebu koji je i ove godine prema stranici European Best Destinations osvojio titulu najboljeg u Europi.

  • +15
Advent na Zrinjevcu i Ledeni park Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.