u cannesu

Veliki povratak Natalie Portman: Fantastični stajlinzi i kultna haljina koja ostavlja bez daha

23.05.2023 u 09:31

  • +8

Natalie Portman

Izvor: Profimedia / Autor: CRY-OLIVIER HUITEL/LUIS SANCHEZ / THE PHOTO ONE / : CHASSERY+PECQUENARD / KCS PRESSE / NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Nakon osam godina Natalie Portman vratila se na Boulevard de la Croisette.. Pozornicu postavljenu povodom Filmskog festivala u Cannesu zauzela je s čak četiri fantastična stajlinga, jednim boljim od drugoga

Natalie Portman vratila se na Filmski festival u Cannesu 2023. s četiri sjajna izgleda. Modno gledano, Natalie je nešto poput neslužbene kraljice ovogodišnjeg filmskog festivala koji se održava na Francuskoj rivijeri.

Američka glumica tijekom vikenda oduševila je u tri različita i već nezaboravna Dior looka: na premijerama svojih novih filmova pojavila se na crvenom tepihu u dvije beskompromisno glamurozne haljine. Međutim, na foto snimanju na konferenciji povodom filma 'May December', novog filma Todda Haynesa - u kojem glumi uz Julianne Moore i Charlesa Meltona – pokazala je chic i elegantan stajling u crvenoj boji. Za Oscarom nagrađenu glumicu bio je to povratak u velikom stilu. Naime, u Cannesu nije viđena od 2015. godine.

Povratak u velikom stilu

Svij modni povratak u Cannesu Natalie je započela svojom prvom Dior haljinom koju je nosila u Palais des Festivals na predstavljanju filma Jonathana Glazera, 'The Zone of Interest'. Svoj status filmske ikone glumica je istaknula glamuroznim odabirom, pojavivši se u haljini iz kolekcije za jesen 2017. No, za razliku od originala, njezina haljina je bila bez naramenica te s dodatkom kontrastnog, tankog remena u struku.

Zapanjujuća tamnoplava kreacija prema dnu poprima svjetlije nijanse, sve dok ne poprimi hladan srebrni ton. Zahvaljujući tom efektu dizajn djeluje poput ode zvjezdanom nebu. Svjetlucavi detalji na stezniku i suknji pridonijeli su tom efektu, kao i šljokice koje su dale dodatnu dozu sjaja. Uz glamuroznu haljina Natalie je također odabrala raskošan Chopard nakit.

Haljina krojena samo za Natalie

No, pravi vrhunac Natalienog modnog povratka bila je haljina 'Junon' koju je Natalie Portman nosila na crvenom tepihu za premijeru filma 'May December' u kojem tumači glavnu ulogu, glumice Elizabeth. Kultni dizajn je haljina iz Diorove kolekcije Haute Couture za jesen/zima 1949. koju je Maria Grazia Chiuri redizajnirala posebno za nju. Natalie Portman ponovno je upotpunila look Chopardovim nakitom i Jimmy Choo Max štiklama.

Godine 1949. haljine nazvane 'Venus' i 'Juno' (ili 'Hera') bile su među najpoželjnijim dizajnom Christiana Diora. Haljinu 'Junon' karakterizira dojmljiva suknju od osjenčanih latica koje podsjećaju na apstraktno paunovo perje – kao svojevrsna asocijacija na ptice povezane s kraljicom olimpijskih bogova.

U crvenom od glave do pete

Nakon dvije prekrasne i dojmljive Dior haljine, Natalie je za fotosnimanje povodom konferencije za film 'May December', Natalie se odjenula crveno od glave do pete i tako ponovno bila u središtu pozornosti. Crvenu mini haljinu nosila je uz pripadajući Diorov sako, a sve je zaokružila s veganskim 'Minny' štiklama čiji dizajn potpisuje Jimmy Choo.

Povratak u Cannes

Kako bi najavila svoj povratak na Filmski festival u Cannesu, Natalie Portman je podijelila galeriju na svom Instagram profilu. Uz to je napisala: 'Zahvalna što sam se vratila...', i tim povodom odjenula prekrasno nabranu Celine haljinu u nježnoj lila nijansi koja je otkrila njezina ramena.

  • +13
Najljepše haljine na Filmskom festivalu u Cannesu Izvor: Profimedia / Autor: MARECHAL AURORE/ABACA / ABACA PRESS / SHOOTPIX/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / RICK GOLD / CAPITAL PICTURES / CHASSERY+PECQUENARD / KCS PRESSE / PROFIMEDIA