GLENN CLOSE

'Veliki je mit da žene sa starošću gube seksualni nagon'

22.01.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Slavna holivudska glumica Glenn Close nedavno je nagrađena Zlatnim globusom, a u posljednjem intervjuu odlučila je iskreno progovoriti o svojoj seksualnosti

'Jedan od velikih mitova je misao da s godinama gubimo seksualni nagon', izjavila je 71-godišnja glumica u razgovoru za britanski Guardian.

'Jedne noći prošle godine, kada sam se šetala ulicama New Yorka, ugledala sam mnoštvo parova. Moj pas Pippy i ja smo ih gledali iz auta i točno sam mogla osjetiti ono što oni osjećaju jedni prema drugima', prisjetila se Glenn.

Usprkos ulasku u sedmo desetljeće života, legendarna holivudska glumica i dalje se može poistovjetiti s intimnošću kojoj je svjedočila te večeri na ulicama New Yorka.

'Mogla sam osjetiti njihovo uzbuđenje zbog intimnosti koja će uslijediti. Taj prizor je bio vrlo moćan', otkriva glumica.

  • +2
Glenn Close Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U intervjuu za britanski Guardian Close se također dotaknula pokreta #MeToo rekavši kako se nada da će svi skandali koji su potresali Hollywood napraviti veliku promjenu nabolje.

'Živim za dan kada će ljudi reći 'ovo je fantastičan film' umjesto 'ovo je fantastičan ženski film'. Pitanje osnaživanja žena moramo zadržati u prvom planu jer je to nešto što neće postati dio naše kulture ako se za njega ne bori mnogo ljudi', zaključuje glumica.