NJEGOV STAV

Veličina je, cure, važna, ali ne samo kod muškaraca!

15.11.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Izazvan znanstvenom studijom u kojoj se tvrdi da žene češće postižu orgazme s muškarcima većih penisa, kolumnist Daily Maila ustao je u obranu svoje braće i postavlja pitanje ženama: što bi bilo kad bismo mi komentirali veličinu vašeg spolnog organa?

Znanstvenici tvrde da su zaključili prastaru raspravu o tome je li veličina penisa zapravo važna. Mail Online citira studiju škotskih znanstvenika u kojoj se tvrdi da će žene koje imaju česte vaginalne orgazme vjerojatnije za to zaslužnima smatrati većepenise.

Stuart Brody, psiholog sa Sveučilišta u Zapadnoj Škotskoj, ispitao je 323 žene o njihovim seksualnim iskustvima te utječe li dužina penisa na njihovu sposobnost da postignu orgazam. Žene koje su imale najveći broj vaginalnih orgazama potvrdile su da vrijedi pravilo da je veći i – bolji. Brody je za Live Science izjavio: 'Razlog bi mogla biti veća sposobnost dužeg penisa da stimulira cijelom dužinom rodnice i vrata maternice.'

Međutim nije sve tako jednostavno: ako je to istina, onda se može odnositi samo na neke žene i samo neke orgazme. Naime ako je važna veličina penisa, onda je važna i veličina vagine, piše kolumnist Daily Maila i nastavlja: 'Muškarci mogu staviti ključ u vrata, ali ako je brava prevelika, vrata se neće otvoriti. I to nije naša krivica.'

Čak i Kama sutra objašnjava da postoje tri veličine penisa i tri veličine vagine, a savršena kombinacija ovisi o osobnim preferencijama.

Dakle, možda profesor Brody nije u pravu, ali svakako nema pravo nastavljati vulgarnu raspravu o tuđim intimnim dijelovima tijela. Debata o veličini trebala bi prestati. Zašto? Jer nam ne treba odgovor – on ne bi promijenio ništa – a jedini mu je stvarni cilj poniziti muškarce.

To više nije samo stvar fiziologije, nego i mentalnog zdravlja. Žene bi, piše kolumnist britanskog dnevnika, trebale biti suosjećajnije i dobro razmisliti prije nego što palcem i kažiprstom naprave gestu koja govori da je njegov 'mali'. Zvijezde bi također trebale biti pristojnije, jer im sigurno ne bi bilo ugodno kad bi veličina njihovih intimnih dijelova bila komentirana, a debata je li veći i bolji trebala bi nestati s javne pozornice, zaključuje.