osvajaju izgledom

Već su postala hit na Instagramu: Drvca od sukulenata postat će glavni trend u blagdanskoj sezoni

30.09.2020 u 14:24

Bionic
Reading

Iako smo od božićnih blagdana još uvijek dovoljno udaljeni, stižu dobre vijesti za sve one koji traže alternativu klasičnim božićnim drvcima

Sukulenti kao vrste biljaka poznate su po svojoj izdržljivosti i lakoći održavanja jer su u stanju preživjeti brojne uvjete poput niskih temperatura, ne treba ih često zalijevati, a zauzvrat svojim jedinstvenim izgledom ukrašavaju svaki dom ili vrt tijekom cijele godine.

Iako smo od nove božićne sezone još uvijek poprilično udaljeni, upravo će sukulenti postati veliki hit kada je riječ o blagdanskom dekoru. Sudeći po jednoj od najutjecajnijih društvenih mreža, instagramu, sukulenti će u ovoga Božića predstavljati maštovitu alternativu klasičnom božićnom drvcu i savršeno rješenje za sve one koji nemaju dovoljno prostora za postavljanje velike jelke u domu.

U brojnim domaćinstvima, sukulenti su postali nezaobilazna pojava jer izgledaju kao mala umjetnička djela i za njih se prilično lako brinuti. Višak vode pohranjuju u svoje mesnate listove i korijenje stoga bez problema podnose dulja sušna razdoblja, a u ulozi božićnih drvca, ne djeluju previše nametljivo ili kičasto i, za razliku od klasičnih jelki, ne skupljaju prljavštinu, ne ostavljaju iglice i s lakoćom će se pozicionirati u svaki kutak doma.

S božićnom sezonom, već poseban izgled sukulenata dodatno će zablistati u blagdanskom ruhu, a uz njihovu pomoć s lakoćom ćete stvoriti minijaturna drvca koja će ukrašavati vaš dom.