OMILJENi MODEL

Već 50 godina dominiraju modnom scenom: Ove natikače izgledat će odlično uz baš sve što zamislite

09.07.2020 u 11:13

Bionic
Reading

Tko bi rekao da će Adidasove uzdanice, kultne natikače Adilette i poslije 50 godina uživati jednaku pažnju zaljubljenica u modu? Da su ove popularne gumene natikače na prugice puno više od obuće za plažu, dokaz su stajlinzi trendseterica koje ih nose čak i u kombinaciji s elegantnim haljinama

Svi oni koji su u 90-ima bili tinejdžeri vjerojatno se sjećaju koliko je popularno bilo ležerno sportsko odijevanje. Britanske pop zvijezde kao što su Damon Albarn i Liam Gallagher često su nosile Adidasove trenirke i majice kratkih rukava. Jedna od spajsica, Mel C, zbog svog sportskog odijevanja dobila je nadimak Sporty Spice.

Glazbenih uzora koji su furali sportski look zaista je bilo puno, a dandanas trendseterice nose tri vintage komada s potpisom high street diva Adidasa - trenirku, t-shirt s logom i natikače.

Adilette su prve natikače koje je Adidas predstavio u 70-ima, no navodno su nastale davne 1963. Iz Adidasa tvrde kako je skupina sportaša prišla Adiju Dassleru tražeći od njega da napravi obuću za svlačionicu, a ostalo je povijest. Do danas su Adilette ostale bestseler.

Izvorno su dizajnirane u mornarskoplavoj i bijeloj boji, no danas ih je na policama Adidasovih trgovina moguće pronaći u raznim bojama - crnoj, crvenoj, zelenoj, sivoj, narančastoj, smeđoj, žutoj, ružičastoj, zlatnoj, srebrnoj, tirkiznoj itd.

Iako su inicijalno dizajnirane za nošenje na bazenu i plaži, s godinama su postale moćan modni komad. U 2016. ponovno su se popele na sam vrh liste najpoželjnijih modnih komada i otada suvereno vladaju ulicama modnih metropola.

Trendseterice ove kultne natikače danas nose čak i u kombinaciji s elegantnim odjevnim kombinacijama, a koliko se lako prilagođavaju stajlinzima, možete i sami vidjeti na primjerima street style outfita.

U nastavku smo za vas izdvojili pet stajlinga koji se odlično slažu s ovim Adidasovim ljepoticama.