POČEO FASHION WEEK

Vanja Mamić na pisti ljepotom zasjenila manekenke

10.05.2013 u 11:12

  • +20

Dreft Fashion Week: Katrien Van Hecke, Krie Design by Kristina Burja,Tramp in Disguise

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Revijom Krie Design otvoren je 20. Dreft Fashion Week Zagreb, na čijoj su se modnoj pisti prvu večer izmjenjivale moćne žene, otkačene fashionistice, zavodljive orijentalne kreacije te dame u tartanu

Kristina Burja koja stoji iza imena Krie Design pokazala je crno-bijelu kolekciju za žene kroz koju se provlači pritajeni seksipil i koja je namijenjena jakoj i moćnoj ženi. Kroz kolekciju se isprepliću elementi metalne galanterije koju aplicira na odjeću, a ono što svaku odjevnu kombinaciju čini drugačijom su dodaci za obuću, nalik na štucne, rađene u koži. Listove tako ukrašava dugim sarama koje se nadovezuju na cipele ili pak kožnim remenima. U njezinoj haljini pistom s psićem u ruci prošetala se i Vanja Mamićkojoj je uloga manekenke odlično sjela. Izgledala je moćno, samouvjereno, a s psićem u ruci poručila je koliko voli životinje te da se pridružila akciji prikupljanja sredstava za nezbrinute životinje Dumovec.

Nakon toga pistom su zavladale orijentalne kreacije s potpisom Tramp in Disguise, imena iza kojeg se krije dizajnerica finskog podrijetla Sini MoilanenInspirirana knjigom '1001 noć', predstavila je ženstvenu kolekciju rađenu materijalima sa šarenim orijentalnim uzorkom u plavoj i crvenoj boji. Kombinezoni, tajice, sakoi i haljine naglašavaju siluetu i ženu čine seksi, ali s dozom misterija.

Mlada dizajnerica Zjena Glamočanin priredila je pravi mali performans. Vesele manekenke u otkačenim tartan kombinacijama, materijal koji je lajtmotiv cijele kolekcije, sve začinjeno motivima narodnih nošnji. Šuplji vez, til i čipka, spojeni u zanimljivu i posebnu modnu priču.


Eksploziju boja na pistu je donijela Milena Rogulj, kolekcijom u kojoj se spaja nespojivo, materijali, boje, šeširići, boksačka rukavica ili pak lutkica kao modni dodaci. Sve to dizajnerica je upakirala u šaroliku, živopisnu modnu priču koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Dizajnerica je nadahnuće pronašla na zagrebačkom Hreliću, gdje je kroz godine pronašla hrpu zanimljivih komada 's dušom', redizajnirala i stvorila potpuno nove forme odjevnih predmeta.

Umjerenijim modnim rukopisom predstavila se Katrien Van Hecke, koja je pokazala kolekciju ručno bojanih haljina. Upotpunila ih je tamnim najlonkama u boji, a vezenje, kukičanje i razne aplikacije dio su njenog svakodnevnog stvaralaštva koje nadopunjuje proučavanjem starinskih tehnika.