VELIKA KUŠNJA

Uzbuna, sviđa nam se isti dečko!

28.11.2008 u 16:13

Bionic
Reading

Stalno ste zajedno, dijelite sve tajne, a nerijetko vas spaja identičan glazbeni ukus i modni stil. Stoga ne čudi, ako se ponekad dogodi i da vam za oko zapne i isti dečko

Iako ste još davno zaključile da se nijedan dečko neće nikad ispriječiti između vas, nekad se na takve stvari jednostavno ne može utjecati. Istina, nepisano je pravilo da se najbolje frendice nikad ne zanimaju za istog dečka, no što ako se to ipak dogodi?
To može biti izvor ogromnih problema, dvojbi i kušnji, pred kojima se nalazi prijateljstvo. Ova ljubavna drama s tri glavna lika u najgorem slučaju može završiti velikom svađom u kojoj neće biti sretnog raspleta, tj. možeš izgubiti frendicu, a da nijedna od vas ne završi s tim fatalnim dečkom!

Situacija u kojoj obje želite istog dečka nije nimalo jednostavna, a ako ste obje ozbiljno zagrijane za istog komada, o tome trebate otvoreno razgovarati. Najgore je pretvarati se kako te nije briga ili da ti nije stalo do tog dečka. Skrivanje osjećaja nikada nije dobro rješenje jer će zeleno čudovište, poznatije i kao ljubomora, kad-tad htjeti izaći na površinu. A priznat ćeš da nije baš fora da tvoja frendica iz nekih drugih izvora, nakon što se izjadaš, sazna kako ti zapravo kiptiš od ljubomore.

Želite li zadržati prijateljstvo, trebale biste se držati nekih jednostavnih pravila:

1. Ne zaboravite da, dok pokušavate osvojiti istog dečka, trebate igrati fer. Dakle, nema podmetanja, tračanja suparnice ili niskih udaraca s ciljem eliminacije druge kandidatkinje, a da ne govorimo o tome da u muškim očima možete ispasti samo smiješne očajnice.

2. Nikako se ne koristite ucjenama u stilu – ako prohodaš s njim, naše prijateljstvo je gotovo!

3. Ako je jednoj od vas dvije uspjelo započeti vezu s tim komadom, ona koja je 'pobijedila' mora biti obazriva prema frendici.

4. Bez obzira na to kakav bio ishod ove situacije, nemoj se osjećati manje vrijednom jer se nisi svidjela nekom dečku. Tvoja vrijednost ne ovisi o tome.

1. SCENARIJ: Nijedna od vas mu se ne sviđa

Iako se isprva čini kao prava tragedija, ovo je, usudili bismo se reći, čak i najbolje rješenje, kad je riječ o vašem prijateljstvu. Nema slomljenih srdaca, ljubomore i dramatičnih obrata. Štoviše, zajedničke žalopojke što vas je 'princ' odbio mogu još više učvrstiti vaše prijateljstvo, a ionako će se začas pojaviti neki novi slatki objekt obožavanja. Tko zna, možda dotad i vaši ukusi za dečke postanu različiti, na opću dobrobit.

2. SCENARIJ: Izvisila si

Ako se tvoja frendica nađe u ulozi 'pobjednice', tj. završi s tim dečkom za kojeg ste obje bile zainteresirane, morat ćeš sportski podnijeti poraz.
Zapravo se obje nalazite u nezavidnoj poziciji, jer ni tvojoj frendici ne može biti baš sasvim svejedno, s obzirom na to da zna da si ti ipak povrijeđena. Zato mora biti vrlo pažljiva prema tvojim osjećajima, jer ti soliraš.

Ako ti se čini da nećeš moći podnijeti susret s novopečenim sretnim dvojcem, najbolje bi bilo da, ukoliko to situacija dopušta, izbjegavaš susrete s njima. Proširi krug frendova i okupiraj se novim obvezama, pa ćeš manje razmišljati o cijeloj toj situaciji. U svakom slučaju, frendica bi trebala znati da se tebi ne slušaju detaljni opisi njihove ljubavne sreće, a trebala bi te poštedjeti i pretjeranih izljeva nježnosti u tvome prisustvu.

3. SCENARIJ: Komad je tvoj

Bez obzira na to što želiš podijeliti sreću s cijelim svijetom, ne zaboravi se prije svega staviti u njezinu kožu, tj. pomisli kako bi se ti osjećala.

Trebala bi izbjegavati ispade oduševljenja i sreće pred frendicom, pa o novom dečku s njom razgovaraj malo smirenije.
Iskreno popričajte o svemu, a ako ona želi izaći s vama, bilo bi najbolje da pozoveš još neke frendice ili frendove da se ona ne bi osjećala kao držač svijeće. A nikad se ne zna, možda tvoj novi dečko ima simpa slobodnog prijatelja i eto pravog happy enda u stilu neke holivudske romantične komedije s Drew Barrymore u glavnoj ulozi.

Otvoreno pitaj želi li se družiti s vama ili joj je to previše bolno, pa možda želi što je moguće češće izbjeći situacije u kojima će vas dvoje vidjeti sretne i zaljubljene.

Bez obzira na rasplet ove nezavidne ljubavne drame, najvažnije je zapamtiti da dečki odlaze i dolaze, a prava prijateljica ostaje za cijeli život.