BEAUTY SAVJETI

Uz ovaj tretman od svega 20-ak kuna koža vaših stopala bit će glatka poput bebinih: Napravite sami piling stopala uz pomoć popularnih maski

13.05.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Život se polako vraća u normalu, no mnogi još uvijek rade iz svojih domova, a u posljednje vrijeme teže je dobiti termin kod kozmetičarke nego kod liječnika, pa je sada pravo vrijeme da uzmete stvari u svoje ruke i svome tijelu posvetite njegu od glave do pete. Donosimo vam detaljne upute kako koristiti kemijsku piling-masku za stopala koja oduševljava žene diljem svijeta

Nedavno smo vam dali detaljne upute kako napraviti manikuru iz udobnosti svog doma, kao i razne ideje za maske za lice, prirodnu pastu za izbjeljivanje zubi, ali i trikove kako najlakše odrezati ispucale vrhove tijekom boravka u izolaciji, a sada je vrijeme da vam otkrijemo kako ćete stopala učiniti glatkima i njegovanima.

Redovito tijelo i lice mackamo raznoraznim kremama i maskama, no na naša stopala često zaboravljamo. Uskoro ćemo uskočiti u omiljene nam sandale, pa je sada idealno vrijeme da pripremite stopala za ljetne mjesece.

Umjesto da zadebljalu kožu skidate raznoraznim strugačima i turpijama za stopala, predlažemo vam da isprobate kemijski piling stopala. Ovaj revolucionaran tretman preko noći će učiniti vašu kožu stopala glatkom kao bebinom.

Što je kemijski piling?

Kemijski piling stopala tretman je koji skida gornji sloj kože i može se pronaći u gotovo svakoj drogeriji. Koža se nakon ovog potpuno bezbolnog tretmana polako lista sve dok na stopalima ne ostane potpuno nova koža. Najčešće dolazi u kompletu s čarapama koje podsjećaju na sheet masku i kiselinom koju je potrebno uliti u čarape. Tako pripremljenu piling-masku je potrebno ostaviti na stopalima da učini svoju čaroliju prema uputama koje pišu na kutiji. Baby Foot prvi je popularni piling stopala koji je stigao na tržište 1997. godine, a na Amazonu sada ima gotovo 14.000 recenzija, no danas postoje brojne verzije piling-maski za stopala koje pružaju iste rezultate, a cijena im je od 20-ak kuna pa nadalje.

Kako kemijski piling funkcionira?

Tajna ovih pilinga je u dodanoj blagoj kiselini koja sa stopala skida mrve stanice kože, ostavljajući kožu mekanom i savršeno glatkom. Američki dermatolog dr. Chris G. Adigun tvrdi kako je riječ o alfa hidroksilnim kiselinama (AHA) , često zvanim i voćnim kiselinama, od kojih su najpoznatije glikolna, malična, citrična i mliječna kiselina, koje onemogućavaju da se gornji sloj epiderme lijepi, te beta hidroksilnim kiselininama (BHA) poput salicilne kiseline koje djeluju na otapanje tog ljepila te pomažu u uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože.

Je li kemijski piling siguran?

U većini slučajeva odgovor je - da. No, dermatolog upozorava kako uvijek postoje pojedinci za koje su ovakvi tretmani preagresivni. 'Kemijski pilinzi su generalno sigurni i učinkoviti, no ukoliko imate dijabetes, bilo bi dobro da se prvo savjetujete s liječnikom. Ako imate otvorene rane na stopalima, preporuka je da odgodite piling dok rane ne zarastu', rekao je dr. Adigun koji isto savjetuje i trudnicama.

Kako pripremiti stopala prije tretmana?

1. Uklonite lak s noktiju.

2. Operite stopala sa sapunom i vodom.

2. Namačite stopala u vodi minimalno 30 minuta prije tretmana kako bi omekšali kožu.

Što očekivati od kemijskog pilinga?

Čarape natopljene kiselinom koje ste dobili u paketu navucite na stopala i preko njih navucite obične čarape. Ovisno o tome što piše na uputstvima, piling-masku je potrebno držati na stopalima od 30 minuta do sva sata.

Što nakon pilinga?

Kada je isteklo propisano vrijeme, uklonite piling-masku i isperite u toploj vodi kako bi u potpunosti uklonili kiselinu. Stopala je potrebno umakati u toplu vodu narednih tjedan dana svaku večer prije spavanja kako bi se mrtve stanice kože malo pomalo u potpunosti uklonile. Proces oporavka stopala varira od osobe do osobe, no u pravilu bi vaša stopala trebala biti kao nova za tri do pet dana od tretmana.

Koža će se zahvaljujući kiselini polako ljuštiti i potrebno joj je dati vremena koliko god joj je potrebno da odradi svoje. Nikako nemojte samostalno potezati ostatke kože ili ih uklanjati na bilo koji način. Ukoliko vam sa stopala vise veći komadi kože, njih možete odrezati škaricama za nokte.

Koža stopala će nakon tretmana biti izrazito osjetljiva, stoga nemojte izlaziti na sunce u sandalama naredna dva tjedna.

Neke od piling-maski za stopala: