francuski chic

Uz minimalno truda izgledat ćete nevjerojatno dobro: Ovo je trenutno najtraženija tehnika bojanja kose

27.05.2021 u 16:36

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za trendi frizurom ove sezone, svakako bacite pogled na francuski balayage. Ova tehnika bojanja kose sve je traženija u salonima diljem svijeta, a osim što odlično izgleda, ovu frizuru vrlo je lako održavati – uz minimalno truda izgledat ćete nevjerojatno dobro, baš onako kako to vole Francuskinje

Od plave boje po uzoru na Bridget Bardot, vatrene bakrene, tamno sive pa sve do hrabre lila nijanse – brojni su trendovi po pitanju bojanja kose su trenutno aktualni, posebice ako uzmemo u obzir činjenicu da je lagano popuštanje epidemioloških mjera mnoge navelo na nešto bogatiji društveni život.

Osim biranja odgovarajuće boje kose, jedna od ključnih odluka je izbor samog stila bojanja. Naime, dobar stil bojanja može vašu frizuru učiniti besprijekornom, u bilo kojoj prilici i uz minimalno uloženog truda. Trenutno najpopularniji stil je francuski balayage koji je osvojio influencerice diljem svijeta.

Što je francuski balayage?

To je, prema riječima Adama Reeda, britanskog ambasadora za L’Oreal Professionnel, filozofija boja. Tajna se krije u vraćanju balayagea sve do njegovih pariških korijena na kojima ne nastao kako bi nastala naizgled jednostavna, prirodna boja kose koja frizuru čini neodoljivo jednostavnom.

'Parižanke su poznate kao oličenje gracioznog i jednostavnog stila, a francuski balayage je upravo to; izgleda lijepo, sjajno, zdravo i lako, kao da u njega nije uloženo puno truda. Međutim, istina je kako je potrebna velika vještina i iskustvo kako biste tako besprijekorno uklopili boju, a to je nešto što se može postići samo u salonu s profesionalcem,' otkriva Reed.

Kakva je tehnika bojanja kod francuskog balayagea?

'Ljepota balayagea je u tome što je riječ o visoko personaliziranoj usluzi, a tehnike se mogu razlikovati ovisno o svemu - od vašeg tipa kose i teksture do rezultata koji priželjkujete. Potrebno je umjetničko oko kako bi se boja nanijela gotovo izravno, uz kombinacije svijetlih i tamnih nijansi te prilagođavanje obliku lica, boji i vrsti frizure,' objašnjava Reed.

Francuski balayage pristaje baš svima – odlično ide na svaki tip i boju kose, a kod ove čudesne tehnike možete birati nanošenje boje prema gore ili prema dolje, ovisno o željenom krajnjem rezultatu. Ključ održavanje dobre frizure u ovom slučaju je redovito bojanje i osvježavanje kose.

'Korištenje adekvatnog šampona odličan je način da održite svježini boje kose i njezinu živost. Osim toga, uvijek preporučujem upotrebu toplinske zaštite prije toplinskog oblikovanja kako bi se kosa zaštitila od oštećenja, a boja od blijeđenja,' savjetuje Adam Reed.

Ljepota francuskog balayagea je upravo to što paše svakoj boji, teksturi i duljini kose. Odlično funkcionira kako u svijetlim tako i u tamnim nijansama, stoga zaboravite na ideju da je balayage rezerviran samo za plavuše. 'Oni koji žele poboljšati i naglasiti svoju prirodnu boju mogu se odlučiti za nježnu transformaciju, brinetama će odlično pristajati nijanse bakra i karamele koje daju više boje, dok plavuše mogu lagano posvijetliti kosu te na taj način uokviriti lice lijepo toniranim nijansama,' kaže Reed.

Balayage uvijek izgleda najljepše kada živahan i sjajan, stoga kosu valja redovito bojati, a između toga je njegovati proizvodima koji će je nahraniti i dati joj sjaj i zdrav izgled.