TRAŽI 13 MILIJUNA DOLARA

Usred bankrota, Cagea tuži i bivša

10.12.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Oskarovca Nicolasa Cagea lagodan je život odveo u bankrot pa zbog poreznika za vratom rasprodaje imovinu, a tu se želi okoristiti i majka njegova najstarijeg djeteta. Zbog kršenja ugovora tuži ga i traži 13 milijuna dolara

U listopadu se slavni glumac Nicolas Cage suočio s totalnim financijskim slomom, nakon što je nogirao računovođu Samuela Levina optuživši ga da su njegove katastrofalne odluke i investicije krive za ovu propast. Glumac trenutno duguje 6,3 milijuna dolara poreza i još dva milijuna dolara neplaćenih kredita. Rasprodaje kuće, automobile, jahte i ostale stvari kako bi nadoknadio gubitke.

Na sve to ga bivša žena Christina Fulton (42) tuži zbog kršenja ugovora. Izjavila je da je u LA-u dobila kuću kao naknadu za samostalno podizanje njihova sina Westona te je mislila da kuća glasi na njezino ime. U rujnu joj je Cage navodno poslao obavijest da mora iseliti u roku od 60 dana.

Fulton kaže da zbog Cagea sada i sama duguje više od milijun dolara za poreze te da ima još 250.000 dolara dugova na kreditnim karticama koje je, kako tvrdi, trebao podmirivati Cage. Zbog toga sudskim putem od Cagea traži odštetu od 13 milijuna dolara.

Njegov odvjetnikMarty Singer je izjavio da je tužba smiješna i apsurdna jer je Cage bivšoj ženi davao oko tri milijuna dolara godišnje, niz godina, iako je bio dužan plaćati samo alimentaciju od šest tisuća mjesečno. Očekuje da će tužba biti odbačena.

Dobitnik Oscara, 45-godišnji Cage je tijekom karijere kupio 15 kuća po cijelom svijetu, imao je četiri jahte, privatni avion i otok vrijedan 4,5 milijuna dolara na Bahamima. Spomenimo i njegovih devet Rolls Royceova, a kupio je i 47 komada umjetnina i skupocjeni nakit.