VJEČNA INSPIRACIJA

Kako je Carrie Bradshaw u doba koronavirusa postala modna muza rada od doma

26.03.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Iako ju većina ljubitelja serije 'Seks i grad' najviše pamti po razigranim odjevnim kombinacijama na ulicama Manhattana, spisteljica i kolumnistica Carrie Bradshaw koju je tijekom šest sezona serije i dva filma utjelovila glumica Sarah Jessica Parker publici je ponudila i niz pamtljivih izdanja tijekom boravka u vlastitom stanu

Kao samostalna spisateljica radeći u svom stanu na Upper East Sideu, Carrie je najveći dio svog vremena provodila pišući kolumne ispred MacBook-a.

Njujorški Manhattan iz 90-ih i ranih 2000-ih bio je sasvim drugačije mjesto - fraze poput karantene i socijalnog distanciranja još nisu bile skovane, a najveća briga glavne junakinje 'Seks i grada' bila je hoće li joj Faca uzvratiti svoje osjećaje – no još uvijek daruje obilje inspiracije kada je o modi riječ.

Kada je radila od kuće, Carrie nikada nije kompromitirala svoj osobni stil niti se presvlačila za rješavanje svakodnevnih poslova poput šetnje pasa ili uzimanja nekoliko namirnica iz trgovine.

Carrie Bradshaw Izvor: Profimedia / Autor: Craig Blankenhorn/The Kobal Coll / Everett / Profimedia

Eklektična modna vizija kostimografkinje Patricie Field za vodeću damu serije nije dopuštala brojne casual trenutke, ali upravo je to Carrie učinilo tako privlačnom. Kad je sjela pred laptop kako bi napisala najnoviju kolumnu ili ulomak za svoju najnoviju knjigu, to je redovito činila pomno dotjerana, ma koliko god se njezini modni odabiri u četiri zida činili nepraktičnim.

Carrie i njezin alter ego Sarah Jessica Parker, koja je 25. ožujka proslavila 55. rođendan, uvijek je isticala radost koju joj čini odijevanje. Uostalom, dobra odjevna kombinacija svakoj ženi povećava dobro raspoloženje.

Iako biste mogli biti u iskušenju da dovršite svaki posao od kuće u pidžami i papučama, živo i veselo odijevanje Carrie Bradshaw za kućni ured dokaz je da sjajni stil uzdiže svaku situaciju na viši nivo. Bilo da stavite omiljeni nakit ili pak obučete svoju omiljenu haljinu samo zato što to trenutno želite, malo mode može podići raspoloženje kada nam je najpotrebnije, a glavna junakinja 'Seks i grada' savršeni je primjer tomu.