najveći perfekcionisti

Upoznajte zodijačkog prvaka urednosti: Njihova percepcija nereda je izoštrena, a tolerancija na njega niska

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 23.08.2020 07:56
  • Objavljeno 23.08.2020 u 07:56
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Dragica Andjelic / Alamy / Alamy / Profimedia

Znak Djevice prati ugled najvećeg čistunca. Ako ste u gostima kod nje i predano razgovarate, nemojte se zapanjiti ako ustane i posloži knjige ili figure na polici tako da budu u savršenom redu

Njen postupak ne znači da ste joj dosadili, nego da je uočila problem koji zahtijeva žurno rješavanje. 'Jedna je knjiga malo stršala, zar nisi primijetila? Kako mi je to jutros promaknulo dok sam spremala?'

Ako ste u kuhinji, dobri su izgledi da će iznenada uzeti krpu i trljati njome po stolnjaku ili pladnju. 'Odakle ova mrlja, sigurna sam da je nije bilo prije pola sata', objasnit će vam, dok ćete se vi pitati zašto i vi niste vidjeli tu mrlju iako ste desetak puta pogledali u tom smjeru. Ali ona jest jer je Djevica.

Pripadnici tog znaka, naročito žene, podešeni su na detekciju odstupanja od reda i pravilnosti. Čak i onih neznatnih. Njihova je percepcija nereda izoštrena, a tolerancija na njega niska. Poznate su Djevice koje su kasno navečer, već iscrpljene, uočile nešto što odgovara njihovoj vrlo strogoj definiciji nereda i prljavštine.

'Sredit ću to odmah ujutro', prva je njihova pomisao. No nema sna dok sve nije sređeno. Kad legnu, spoznaja da je neka površina u stanu prašnjava ili da je rub zavjese zamašćen ne da im mira. Nakon nekoliko minuta ipak ustaju i kreću u pohod. Tek kad su svladali strašnog neprijatelja - dva kvadratna centimetra masne mrlje - mogu se vratiti u krevet i usnuti snom prvaka urednosti. Nažalost, ako je problem bio opsežniji i zahtijevao duži angažman, Djevica će se probuditi neispavana i čangrizava: sad znate zašto su često razdražljive - zbog kasne noćne akcije s krpom, spužvom ili deterdžentom.

  • +5
  • +2

Cameron Diaz je Djevica, rođena je 30. kolovoza 1972.

Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

Djevice su toliko ovisne o redu i čistoći da tijekom kućne zabave odmah skupljaju čaše, tanjure i salvete čim ih neki gost odloži i odnose ih u kuhinju ili u kantu za smeće (koje pažljivo razvrstavaju). Mali je problem u tome što one spremaju za gostima i ako su same gosti u tuđoj kući. Domaćinu je to isprva čudno, ali ako se razumije u horoskop i zna da je dotična osoba Djevica, slegnut će ramenima i pustiti je da radi ono što joj najbolje leži.  

  • +23
  • +20

Kraljica Letizia je Djevica, rođena je 15. rujna 1972.

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim što spremaju i čiste oko sebe, rade isto to i na sebi. Peru se, tuširaju, dezinficiraju maramicama kad god stignu, a ako vlada epidemija, sve podređuju prevenciji zaraze i uništavanju mikroba koji su se (sigurno, misli ona) ušuljali u njen stan ili se naselili na njenoj odjeći.

Djevica je najspokojnija ako je sve na njoj i oko nje tip-top, no budući da idealno stanje po prirodi stvari ne može potrajati, na iduću rundu spremanja u njenom domu nikad se dugo ne čeka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!