20 FINALISTICA

Upoznajte ljepotice koje se bore za Miss Universe

07.04.2013 u 16:01

Bionic
Reading

Dvadeset djevojaka iz cijele Hrvatske u zagrebačkom hotelu Westin započelo je s pripremama za finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2013. koji će se održati u Zagrebu u petak 10. svibnja u Kristalnoj dvorani hotela Westin

Pripreme su nastavljene u Puli u hotelu Park Plaza Histria, a kandidatkinje ovogodišnjeg izbora imale su pune ruke posla. Prema riječima direktorice produkcije Marije Kraljević, djevojke su odradile snimanje za službeni katalog izbora, fotografiranje za internetske stranice i društvene mreže te osobne fotografije djevojaka, a snimile su i razglednice za službeno predstavljanje tijekom finala.

Kome će aktualna Miss Universe Hrvatske Elizabeta Burg 10. svibnja predati krunu i hoće li nova misica ponoviti Elizabetin plasman u top 15 na svjetskom izboru, predstoji nam vidjeti u finalu u kojem će u zabavnom dijelu programa nastupiti Goran Karan i grupa Colonia.

Dvadeset finalistica na finalnom izboru nosit će kupaće kostime Pletix, koktel i večernje haljine američke kreatorice Sherri Hill te cipele talijanskog kreatora Gimmija Baldininija.


Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu, u vlasništvu Donalda Trumpa i televizijske kuće NBC, sa sjedištem u New Yorku, i jedan od najstarijih izbora ljepote – ove godine slavi 62. godišnjicu, dok ćemo u Hrvatskoj odabrati svoju 17. predstavnicu za taj prestižni izbor koji uživo ili putem snimke prenosi preko 180 TV kuća.

Aktualna Miss Universe je Olivia Culpo iz SAD-a. Ona svoju godinu mandata živi u New Yorku, a osim odrađivanja crvenih tepiha i premijera, modnih revija i modnih kampanja, njena dužnost je suradnja s mnogim humanitarnim organizacijama uključenim u borbu protiv širenja virusa HIV-a. Elizabeta Burg, lijepa hrvatska Miss Universe za 2012. godinu ove je godine bila jedna od favoritkinja izbora na kojem su sudjelovale 92 predstavnice iz cijelog svijeta ostvarivši zavidan rezultat plasmanom u top 15 najprestižnijeg izbora ljepote u svijetu.