NINA DOBREV

Upoznaj Elenu iz 'Vampirskih dnevnika'!

06.09.2011 u 16:13

Bionic
Reading

Druga sezona hit serije 'Vampirski dnevnici' počet će se prikazivati na Doma TV 15. rujna što nam je prigoda da saznamo još ponešto o zgodnoj glumici Nini Dobrev koju je uloga nježne tinejdžerice Elene vinula u zvijezde

Preslatka 22-godišnja bugarsko-kanadska glumica najpoznatija je po ulozi u tinejdžerskoj hit seriji 'Vampirski dnevnici', u kojoj glumi Elenu Gilbert koja je osvojila srca dvojice vampira, a ujedno utjelovljuje i svoju zločestu dvojnicu, Katherine Pierce.

Za lijepu Elenu bore se dva prezgodna vampira, Damon (Ian Somerhalder) i Stefan (Paul Wesley), no u stvarnom životu svoje je srce poklonila kolegi Ianu.

'U knjigama je Elena posve drugačije opisana. No autori serijala su donijeli odluku da Elena bude djevojka iz susjedstva. No u seriji imam priliku igrati i zločestu Katherine što je zbilja sjajna stvar - utjeloviti dva posve različita lika. To me jako zabavlja', kaže Nina, dodavši da su vampiri ljudima iznimno privlači jer su opasni i mistični što je kombinacija kojoj nitko ne može odoljeti.

Možda niste znali o Nini:

Nina Dobrev
, punim imenom Nina Konstantinova Dobreva, rođena je 9. siječnja 1989. godine u glavnom gradu Bugarske – Sofiji

U dobi od dvije godine s obitelji se preselila u Kanadu i odmalena pokazivala velik talent za umjetnost, poput plesa, kasnije i gimnastike, glazbe, vizualne umjetnosti i, naravno, glume.

Aktivno se bavila gimnastikom i odlazila na natjecanja.

Luda je za sportovima: nakon napornih obveza na setu najbolje se opušta baveći se showboardingom, plivanjem, jahanjem, odbojkom i sl.

Veliki je fan sage 'Sumrak' i HBO-ove serije 'Okus krvi'

Voli izrađivati nakit i u budućnosti bi voljela pokrenuti svoju liniju nakita.

Njezin glumački uzor je Meryl Streep.

Zbog glumačke karijere Nina je 2008. godine napustila školu. Mnogo godina bila je model i snimila nekoliko reklama, a svoj put prema glumi nastavila je na brojnim filmskim audicijama. Igrala je u filmovima 'Fugitive Pieces', 'Away From Her', Chloe' i 'Death Games' The Roommate i serijalu Degrassi: The Next Generation no uloga u 'Vampirskim dnevnicima' joj je donijela svjetsku slavu.

Nina obožava putovati i često posjećuje Europu. 

Nini je gluma najveća strast i vidi je kao avanturu koja tek počinje. Vjeruje da joj likovi koje tumači u serijama i filmovima pomažu da spozna samu sebe.