UČINIMO NEVIDLJIVO VIDLJIVIM

Unicef i hokejaši udružili snage za pomoć djeci

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.11.2013 11:08
  • Objavljeno 22.11.2013 u 11:08
Dario Kostović za Unicef

Dario Kostović za Unicef

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Unicef i hokejaši udružili snage za pomoć djeci

Hokejaš Medveščaka Dario Kostović snimio je hrvatsku verziju spota za kampanju 'Zaustavimo nasilje nad djecom', priključivši se tako UNICEF-ovoj inicijativi koja potiče građane, zakonodavna tijela i vlade na snažniji istup protiv nasilja nad djecom. 

'Iznimna mi je čast što sam odabran za promotora kampanje UNICEF-a i svog kluba 'Zaustavimo nasilje nad djecom'. U Medveščaku svi vjerujemo da djeca zaslužuju život bez nasilja, stoga i na sportskim tribinama zajedno s našim navijačima aktivno promičemo dobru atmosferu te nenasilno navijanje i ponašanje', rekao je Dario.

Hrvatska verzija spota objavljuje se na Međunarodni dan djeteta – obljetnicu Konvencije UN-a o pravima djeteta. Naime, upravo na današnji dan obilježava se 24. godišnjica otkada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djeteta. UN-ova konvencija, usvojena 1989. godine, postala je prvi pravno obvezujući međunarodni dokument koji zastupa i promiče ljudska prava za svu djecu. Konvencija navodi da svako dijete, svagdje, ima pravo na život, razvoj i zaštitu od svih oblika nasilja.

Novopokrenuta UNICEF-ova inicijativa za podizanje svijesti o problemu nasilja nad djecom 'Zaustavimo nasilje nad djecom' temelji se na sve glasnijim reakcijama javnosti koje su pokrenute nakon užasavajućih napada na djecu, poput ranjavanja tadašnje 14-godišnjakinje Malale Jusafzai u Pakistanu u listopadu 2012, strijeljanja 26-orice učenika i nastavnika u Newtownu u Connecticutu u prosincu 2012. te grupnog silovanja djevojčica u Indiji i Južnoafričkoj Republici 2013.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi