NIŠTA LAKŠE

Ukusan omlet gotov za minutu

24.04.2015 u 06:57

Bionic
Reading

Recept za idealan omlet zapravo je vrlo jednostavan. A što trebate postići? Omlet treba biti zlatne boje izvana, ali mekane i kremaste teksture iznutra

Da biste to postigli, jaja treba peći na najjačoj temperaturi i zapravo ne treba više od minute, dvije. Recept od tri jaja pripremila je urednica kulinarske rubrike Yahoo Food Julia Bainbridge.

Uz jaja vam je potrebna sol, malo svježeg mljevenog papra i jedna žlica maslaca.

Jaja sa solju i paprom nježno istucite vilicom. Maslac otopite na vatri u tavi i špatulom ga razmažite po površini. Nemojte dopustiti da dobije smeđu boju, odnosno da se preprži.

Ulijte jaja na tavu i miješajte ih oko pet sekundi pa odignite s vatre da se ne prepeku. Zatim malo protresite tavu pa omlet preokrenite špatulom i preklopite da dobijete oblik polumjeseca.

Odmah ga premjestite iz tave u tanjur i uživajte. Inače, prije no što napravite oblik polumjeseca, na omlet možete staviti i dodatne namirnice poput sira koji će se fino rastopiti ili omiljenog povrća pa i slanine ili pršuta, šunke… prema željama. Zatim ga poklopite i pustite da se ispeče do kraja.