ODVAŽI SE

Udahni svojoj kosi tračak egzotike

24.11.2010 u 12:32

Bionic
Reading

Šalovi, posebice oni od svile, lana i sličnog platna, osim što štite od hladnoće, mogu postati i izvrsno pokrivalo za glavu te cijelom izgledu dati pomalo egzotičnu notu

Kosa zarolana u ovakav turban vrlo je efektan ukras, a ukoliko je od svečanije tkanine, može biti neobičan, ali totalno kul modni dodatak.

Ovaj afrički look isfurala je među prvima soul diva fascinantnog glasa, Erykah Badu, a mnoge cure se oduševljeno prihvatile ovo odvažno pokrivalo za glavu. Osim toga, super je stvar da ovakav ukras može biti i izvrsno sredstvo za kamuflažu prljave kose ili onog dana kad nikako ne možeš ukrotiti svoju grivu što zna biti vrlo frustrirajuće!

Za danas smo izabrali način vezanja šala koji nije previše kompliciran. Evo što će ti trebati:

-jedna malena marama, koja služi kao podloga i neće se vidjeti,
-jedan široki šal ili velika marama, koja će se vidjeti.

Pjevačica Erykah Badu među prvima je isfurala  neobične ukrase za glavu
POSTUPAK

Imaš li dulju kosu, pokupi je i zaveži u rep ili punđu na zatiljku.

Manju marami složi u trokut te je zaveži preko kose, da je sasvim prekrije. Dulje stranice trokuta spoji (zaveži) na zatiljku.

Sada uzmi veliki šal ili maramu i stavi preko prve marame tako da dulje stranice budu sa strane glave. Nakon toga cijeli šal skupi na potiljku, slično kao kada praviš konjski repić.

Dugačke krajeve šala zarolaj i zaveži u čvor, ali tako da krajevi marame ostanu visiti iz čvora.

Sada krajeve marame zarolaj oko čvora. Motaj koliko god platna imaš, a kada dođeš do kraja, krajeve šala zatakni u čvor.

Popravi i provjeri je li sve na svom mjestu i uživaj u svom egzotičnom izgledu!

Dakako, postoje i različite varijacije vezanja čvora na zatiljku. Tako možeš krajeve marame ostaviti da vise niz leđa, zavezati iz u mašnu, ostaviti dugačku kosu da visi niz leđa i slično.

Ukoliko ti naše upute nisu jasne, pogledaj kako svezati šal na ovakav način u videu koji slijedi: