MORATE IH IMATI

Učimo od najboljih: Ovo su komadi uz pomoću kojih influencerice grade genijalne jesenske stajlinge

27.10.2022 u 06:46

Bionic
Reading

Modne kombinacije tijekom jeseni i zime podrazumijevaju slojevit način odijevanja, a osim što je vrlo cool i praktičan, on izgleda totalno chic

Modne influencerice spremno su dočekale jesensko-zimsko razdoblje, a kao i uvijek, imaju svoje male modne trikove.

Slojevita modna rješenja nikad neće izaći iz mode, a dobro je poznato to da nekoliko slojeva odjeće uspješno zadržava toplinu.

KATIE HOLMES

Kraljica ulične mode uspješno je ponovila svoju modnu formulu koju ne želi mijenjati

Pogledaj galeriju

Premda se čini da je slojevito odijevanje vrlo jednostavno i da se tu nema što pogriješiti, u stvarnosti to baš i nije tako, osobito ako ste sitnije građe.

Stoga smo bacili pogled na omiljene skandi i francuske influencerice koje slažu ludo dobra modna izdanja kao od šale.

Otkrili smo i kojih 10 must have komada morate imati kako bi svaki slojeviti look bio savršen:

Bijela majica i tank top

Bijela majica oversized kroja univerzalan je modni komad koji će vam dobro doći tijekom jeseni i zime. I svakako je nosite tako da uvijek malo viri ispod hudice ili kardigana. Isto se odnosi na tzv. tank top, odnosno majicu bez rukava: kombinirajte je s kardiganima ili košuljama.

Dolčevita

Zimi je dolčevita itekako potrebna, osobito kad se temperature počnu spuštati. Birajte moderne primjerke od tankog pletiva ili pamuka kako biste bez problema mogli preko njih nositi ostale slojeve. Dakle ne trebate nositi šal kad je hladno jer vas grije dolčevita.

Bijela košulja

Slično majici kratkih rukava, samo kragna bijele košulje neka viri ispod jesensko-zimske odjeće. Naravno, cool je i kad nosite samu košulju, ali zimi je ipak prehladno za to.

Kardigan

Za chic slojeviti look potreban je oversized kardigan. Influencerice npr. vole nositi bijelu majicu ispod njega, a uz vuneni kaput.

STREET STYLE

Šarenilo s ulica Pariza vječito je modno nadahnuće, a trendseterice su svojim stajlinzima poslale podršku Ukrajincima

Pogledaj galeriju

Hudica

Majica s kapuljačom odavno nije samo dio opreme za sportske aktivnosti, već je punopravan modni klasik. Ispod nje možete nositi i dolčevitu ili majicu kratkih rukava, pa i košulju s kragnom. Mogućnosti su neiscrpne, a osim što su popularne hudice jako chic, udobne su i tople.

Predimenzionirani sako

Oversized sakoi su vrlo ležerni i super elegantni, a zimi možete nositi nekoliko slojeva ispod njih ili čak drugu jaknu preko njih. Posebno je cool kontrast između chic sakoa i cool pufferice kakvu nosi poznata influencerica Amaka Hamelijnck. A kad su nešto topliji dani, sako možete kombinirati s džemperom ili, zašto da ne - hudicom!

Prsluk

Ako volite prošivene prsluke, nećete pogriješiti ako odlučite investirati u primjerak po svom ukusu. Ispod je najbolje nositi debelu vunenu vestu ili trenirku i majicu. Ukoliko preko njega želite nositi npr. jaknu ili sako, preporučujemo da obratite pozornost na različite duljine jer sloj iznad trebao bi uvijek biti duži od prsluka.

Kaput klasičnog kroja

Ako volite predimenzionirane kapute klasičnog kroja, onda ste došli na svoje jer su upravo takvi modeli najpoželjniji za kombiniranje. Budući da su dosta komotni, možete ih nositi u kombinaciji s hudicama ili džemperima. Sjajan stajling pokazala je influencerica Pernille Teisbaek, a upravo takve modele 'muškog' kroja nosi tijekom hladnijih mjeseci.

XXL šal

Iako je riječ o modnom dodatku, veliki XXL šal, ako ga dobro kombinirate, grijat će vas tijekom hladnijeg dijela godine. Savjet: omotajte ga jednom oko vrata, a zatim pustite da visi sprijeda ili straga, pa će tako dobro izgledati u svakoj kombinaciji. Nećete pogriješiti ni ako ga samo nosite oko vrata ispod sakoa, poput Michelle Fleur.