U SUSRET PROLJEĆU

U potrazi ste za novom jaknom? Evo koja su tri modela in, a s kojima se pozdravljamo

11.02.2024 u 07:53

Bionic
Reading

Iako smo kalendarski još u zimskom periodu, fashionistice su uvijek jedan korak ispred kad se radi o nadolazećoj sezoni

Toplije vrijeme potaknulo nas je na odbacivanje teških zimskih outfita i potragu za prikladnijom garderobom poput trendi balonera ili sakoa.

Ako su vam već dosadili kaputi i prošivene jakne te se veselite toplijim danima, zasigurno već imate i neke favorite među proljetnim modelima, a možda ste nešto već i označili na svojim omiljenim online šoping destinacijama.

Vjerojatno vas zanima i koliko se vaš ukus poklapa s trendovima, pa donosimo koristan vodič što je in, a što out ovoga proljeća.

50 NIJANSI BEŽ

Simbol prikrivenog luksuza osvojio je dame sa zagrebačke špice

Pogledaj galeriju

In: bomber jakne; out su tzv. college jakne

I dok su prošle godine dominirale upečatljive tzv. college jakne, ove će sezone prevladavat minimalistička reinterpretacija bomberica. One dolaze u jednostavnim bojama u prigušenijim tonovima kao što su zelena, plava, tamno crvena, bež ili crna. I ne moraju uvijek biti od najlona. Favorit svih modnih profesionalaca trenutno je bomber jakna od umjetne kože. Ne samo da je idealna za urban chic stajlinge, već je savršen spoj ležernog i chic stila, a ovakve jakne prikladne su i za večernju odjeću. NO kroj nikako ne smije biti preuzak: oversized je ovdje ključna riječ. Savršeno jer se ovakve jakne nadahnute dizajnom pilotskih jakni mogu nositi i u hladnim proljetnim jutrima, a ispod njih još uvijek će biti dovoljno mjesta za džempere ili sweatshirte - dakako bez neprivlačnog efekta Michelin Mana.

  • +27
Kožne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

In: Minimalističke kožne jakne; out: bajkerske kožne jakne

Kožne jakne jesu i ostat će vjeran pratilac fashionistica i ovoga proljeća jer koža je it modna tkanina ovoga trenutka. Za razliku od prošle sezone, jakne ipak neće imati onaj već klasični bajkerski look, već će biti jednostavne i minimalističke, kakve su primjerice bile hit u 90-ima. Bez puno ukrasa i u klasičnim tonovima poput crne, smeđe ili crvene, mogu se stilizirati uz svaki look - od casual do chic!

In: Bouclé jakne; out: jakne od baršuna

Svatko tko želi nešto ženstvenije u odnosu na primjerice bajkerske jakne ili parke, bit će više nego zadovoljan ovim trendom - bouclé jaknama. Damski sako od tvida ili boucléa s upečatljivim gumbima u boji zlata dugogodišnji je modni favorit i izgleda jako fancy. U kombinaciji s klasičnim trapericama dobit ćete začas savršen spoj pariškog chica i svakodnevne ležernosti. Stoga ova cool alternativa sakou ne smije nedostajati ni u jednom ormaru ovog proljeća. Međutim, svoju jaknu od baršuna ostavite da visi u ormaru.