IDEALNO ZA HLADNIJE DANE

U potrazi ste za modnim nadahnućem? Možda vas inspirira 'cabincore' koji je opčinio poznate influencerice

20.11.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Dobrih modnih ideja nikad nije dosta, a poznate zaljubljenice u modu čiji su Instagram profili omiljeno mjesto za mnoge fashionistice, u posljednje vrijeme imaju novu fascinaciju

Hladnije vrijeme zahtijeva toplije i praktične komade u kojima ćemo se dobro osjećati, a karirani uzorak, pletivo ili odjeća od samta zasigurno su među najpopularnijima čim celzijevci počnu padati.

Ljeto je bez sumnje bilo u znaku šetnji ili piknika u prirodi kad smo nosili romantične haljine koje kao da su izašle iz doba 'Malih žena', no hladnije vrijeme traži drukčije modne kombinacije.

Nakon što smo ljetos obožavali tzv. cottagecore koji je inspiriran povratkom u prirodu obzirom kako je globalna pandemija potaknula bijeg što dalje od gradske vreve na neka usamljenija mjesta, jesensko-zimske kombinacije poznatih zaljubljenica u modu, prepuni su kombinacija u tzv. cabincore stilu.

  • +44
Udobne jakne za prijelazno razdoblje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Da, kao što i samo ime kaže, ova stilska estetika odnosi se na ideju da se osjećamo ugodno tijekom jesenske i zimske sezone kao da smo negdje na romantičnom vikendu okruženi šumom i tišinom.

  • +7
Kultne 'marte' u novom ruhu Izvor: Promo fotografije / Autor: ShoeBeDo

Cabincore je dakle ispiriran odjećom kakvu bismo nosili npr. na odmoru u nekoj lijepoj drvenoj kući u prirodi.

Ako vam se sviđa grunge moda koja ponovno doživljava svoj procvat, ni ne sumnjamo kako ćete biti oduševljeni i ovim novim modnim stilom nezamislivim bez toplih i udobnih komada od flanela, combat čizama poput legendarni marti, odjeće od samta, oversized vesti, pletenih haljina, hoodieca, popularnih križanaca jakni i košulja - tzv. shacketa....

Naravno, slavne influencerice prihvatile su objeručke ovaj novi modni trend i dale si oduška, a mi smo izdvojili neke od najuspješnijih stajlinga koji plijene maštovitošću.

  • +6
Karirani uzorak kao vječna inspiracija Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia