COTTAGECORE

Važno da je udobno: Modni trend koji je nastao kao posljedica globalne pandemije nikad nije bio popularniji

23.09.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Trend nošenja 'comfy' odjeće i udobnih sportskih komada nikad nije bio popularniji, što je još dodatno potaknula globalna pandemija koronavirusa koja je itekako utjecala na naše živote

Velike su se promjene dogodile i u svijetu mode pa je najtraženija odjeća u mjesecima koji su iza nas ona prilagođena slobodnom vremenu ili ona s visokom razinom udobnosti u kojoj možemo raditi u home officeu.

Iako je trend tzv. cottagecorea koji podrazumijeva romantične haljine cvjetnog uzorka ili šarmantnog ginghama, odjeću od prirodnih materijala, udobne krojeve, pletiva, košare od pruća sa cvijećem ili posve neočekivanu pomamu za uzorcima iz prirode poput simpatičnih oblaka, već neko vrijeme veliki hit osobito među skandinavskim influencericama, u posljednjih pola godine ovakav stil doživljava veliki uzlet.

Riječ je o estetici koja je nadahnuta slavljenjem jednostavnosti života daleko od gradova i što bliže prirodi, pa su slavne influencerice pokazale kako izgleda ta romantizirana verzija seoskog života na njihov način...

Ovaj romantični trend prava je suprotnost današnjem ubrzanom načinu života, pa ne čudi da ima sve više obožavatelja.

Jednostavna estetika i povratak prirodi njegove su osnovne zakonitosti te su Instagram profili poznatih zaljubljenica u modu ispunjeni kombinacijama u skladu s estetikom cottagecorea.

Krajobrazi iz prirode, ispijanje biljnog čaja, odmor u kolibi na selu, odmor daleko od svih odmah nas vodi na neko ljepše mjesto, što je svima, u ova nesigurna vremena itekako potrebno.

Ta čežnja za opuštenim životom bez stresa, nikad nije bila jača, pa su mnogi brendovi entuzijastično prigrilili ovaj trend. Motivi krajolika s nebom i oblicima, izlasci sunca ili divlji konji osvanuli su na brojnim komadima s potpisom poznatih modnih brendova poput House of Sonny, danskog brenda Ganni ili dizajnerice Lirike Matoshi.

Stil koji je zapravo rođen na TikTok-u, nosi i popratni accessoire poput ležernih uvojaka, prirodnih tonova kose, suptilnih pramenova, neprimijetnog make upa...

Takav modni eskapizam je trenutačno najveći hit, a ako vam se sviđa ovakav način odijevanja, evo što o čemu trebate voditi računa:

Šalovi ili marame na kosi:

Ružičasti obrazi

Cvjetići na noktima:

Prirodni look naglašenih trepavica:

Ležerna frizura:

Prirodni tonovi ruževa:

Parfemi inspirirani prirodom: