BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

U posljednjoj ovogodišnjoj blagdanskoj nagradnjači nagrađujemo vas vrijednim darovima naših partnera. Uključite se!

24.12.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Ni ovoga prosinca nismo zaboravili na vas, naše vjerne čitatelje. U suradnji s partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i osvojili vrijedne poklone naših partnera sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala

OMNi-BiOTiC daruje jedan OMNi-BiOTiC poklon paket (OMNi-BiOTiC 6 + OMNi-LOGiC IMMUN). OMNi-BiOTiC® 6 je dodatak prehrani u prahu koji sadrži 6 raznovrsnih visokoaktivnih bakterijskih sojeva i njihovu hranu u obliku vrijednih vlakana, koja omogućuje dugotrajno razmnožavanje i nastanjivanje bakterija duž cijelog probavnog trakta. Također, sadrži i humane bakterijske sojeve koji su kompatibilni s našim organizmom. Kao i svi ostali OMNi-BiOTiC® sinbiotici, OMNi BiOTiC® 6 ispunjava sve kriterije kvalitete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Svjetskog gastroenterološkog društva (WGO) te Austrijskog društva za probiotičku medicinu (OePROM). No, nije moguće sve korisne bakterije uzimati u obliku dodataka prehrani jer je veliki broj crijevnih bakterija anaerobno, točnije ne mogu preživjeti izvan naših crijeva zbog čega ih je teško sintetizirati u dodatke prehrani. Međutim, to ne znači da ne možemo potaknuti njihovo razmnožavanje u našem organizmu pružajući im njihovu najdražu hranu u obliku posebno odabranih vlakana. Upravo ta svojstva u sebi sadrži OMNi-LOGiC® IMMUN koji nudi kvalitetan izvor hrane za dobre crijevne bakterije u obliku inovativne kombinacije vlakana najnovije generacije što potiče rast bifidobakterija i laktobacila u našim crijevima. Uz probrana vlakna, sadrži i vrijedne vitamine i minerale u međusobno precizno usklađenim količinama, čime doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj funkciji imunosnog sustava. Oba proizvoda, OMNi-BiOTiC® 6 i OMNi-LOGiC® IMMUN se mogu pronaći u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama, kao i na web stranici Instituta AllergoSan www.omni-biotic.hr.

Bio-Oil daruje jedan poklon paket – Bio-Oil gel za suhu kožu 100ml, mini verzija Bio-Oil gel za suhu kožu 50ml, Bio-Oil ulje 200ml. Bio-Oil® je jedan od vodećih svjetskih brendova za njegu kože čiji se proizvodi ističu revolucionarnim sastojkom PurCellin OilomTM koji omogućuje brzo upijanje u dublje slojeve kože i nakon kojega na koži ne ostaju masni tragovi. Bio-Oil® ulje osiguralo je svjetsku popularnost svojom nenadmašnom sposobnošću poboljšanja stanja kože. Jedinstveni proizvod uljne strukture učinkovito ublažava vidljivost strija, ožiljaka i neujednačenog tena, a brojna klinička ispitivanja dovela su ovaj proizvod na sami tron s više od 400 nagrada za njegu kože. Bio-Oil® gel za suhu kožu je proizvod jedinstvene gel teksture na bazi ulja koji, za razliku od tradicionalnih proizvoda poput krema, losiona i maslaca, sadrži svega 3% vode. Mali postotak vode osigurava visok postotak aktivnih sastojaka od kojih je najvažniji upravo Bio-Oil® ulje, a slijede ga ostali sastojci masne faze, humektansi, urea, hijaluronska kiselina, glicerin, emolijensi i vitamini A i F. Uz prirodna ulja kamilice i nevena koji se već stoljećima koriste u održavanju zdravlja kože Bio-Oil® gel za suhu kožu savršeno će upotpuniti rutinu njege kože u ovim hladnim danima.

Saponija daruje poklon paket. Uz proizvode Saponije provedite bezbrižne blagdane u Vašem domu! U paketu se nalazi Bis Handysept alkoholni gel, sa 70% alkohola za dezinfekciju i suho pranje ruku,koji je dermatološki testiran, bez boje i mirisa a sadrži aloe veru i glicerin. Kako bi Vaše ruke bile i ostale njegovane, tu je Kaina SOS Hidratantna krema za ruke s ekstraktom nevena i kamilice. Ona obnavlja oštećenu kožu i jača obrambeni mehanizam kože. Kod higijene i neutralizacije virusa nikako ne smijemo zaboraviti na usnu šupljinu i zube. Zato se u ovom paketu nalazi i Kalodont Active Black. Sadrži prirodni sastojak, aktivni ugljen, koji uklanja mrlje bez poliranja i ribanja. Bez parabena, šećera, glutena i SLS-a. Nezamjenjivi ugođaj blagdanskog raspoloženja osigurava mekano i mirisno rublje i zato niti nijedan paket ne bi bio potpun bez Ornel omekšivača. Ovog Božića okružite se sa snažnom energijom neodoljivih mirisa te ljepotom i mekoćom vaše najdraže odjeće s Ornel est Unique.

Kao sjajan uvod u novogodišnje hladne dane, ali i sjajan oproštaj s 2020. RESERVED vas daruje sa prekrasnim ženskim setom. Reserved prati najnovije trendove i kombinira klasične uzorke s novim i jedinstvenim modnim idejama, a upravo je takav i set koji možete osvojiti. Poklon set se sastoji od torbe, ogrlice i prekrasnih ukosnica.

Profil knjiga vam daruje paket knjiga 'SUPERSAVRŠENI DAR za ljubitelje romansi' koji sadrži sljedeće naslove: Ti, u mom snu - Holly Miller, Oni koji su voljeni - Victoria Hislop, Vikend u Parizu i druge priče - Jojo Moyes i paket knjiga 'SUPERSAVRŠENI DAR za ljubitelje lijepog pripovijedanja' koji sadrži sljedeće naslove: Nešto crveno pokraj ceste - Anne Tyler, Djevojka, žena, drugo - Bernadine Evaristo i

Ti, u mom snu - Holly Miller. Ljubavna priča koja slama srca i slavi život, roman koji se čita na 22 jezika! Još otkako je bio dječak, Joela proganjaju snovi o onima koje voli, snovi koji se uvijek ostvare – bili sretni ili ne. S godinama je naučio ne zbližavati se s ljudima i zakleo se kako si više nikad neće dopustiti da se ponovo zaljubi. Callie je, pak, izgubljena u rutini svakodnevice otkad joj je preminula najbolja prijateljica. Ne zna kako ponovo pronaći staru sebe, osobu koja je imala velike snove i planove. Oboje trebaju razlog da počnu doista živjeti u sadašnjosti. Od prvog slučajnog susreta svjesni su da će im se životi promijeniti. Joel, bez obzira na svoje strahove, ne može odoljeti Callie, a Callie uz njega otkrije da ljubav o kakvoj je sanjala ipak postoji. Sve dok Joel ne usne san kojeg se užasavao... Ti, u mom snu – romaneskni prvijenac britanske spisateljice Holly Miller po kojemu se snima i holivudska ekranizacija – nezaboravna je, romantična priča o hrabrosti koju ljubav zahtijeva. Jedinstven roman koji oduzima dah. Bolan i savršen… baš poput ljubavi same. - Jodi Picoult. Divno napisan roman o sudbini, snovima i nesebičnoj ljubavi. Pripremite maramice. - Publishers Weekly.

Oni koji su voljeni - Victoria Hislop. Atena 1941. Nakon desetljećā političke nesigurnosti Grčka je ideološki duboko podijeljena zemlja. Petnaestogodišnja Temis najmlađe je dijete u obitelji u kojoj se jedni priklanjaju desnici, a drugi ljevici. Nacistička okupacija dodatno zaoštrava sukobe među onima koje voli. S nacistima dolazi i glad, a kad joj pred učima od gladi umre najbolja prijateljica, Temis se angažira u pokretu otpora. Životni put dovest će je do nemoguće situacije u kojoj će morati odabrati između vlastitih uvjerenja i želje za životom… Oni koji su voljeni, roman Victorije Hislop, epska je priča o jednoj običnoj ženi i jednoj običnoj obitelji u burnim vremenima 20. stoljeća. Victoria Hislop autorica je svjetskog hita Otok koji je očarao milijune čitatelja. Na hrvatski su prevedeni i njezini ostali bestseleri: Povratak, Nit i Praskozorje.

Vikend u Parizu i druge priče - Jojo Moyes. Nell ima dvadeset šest godina, i ne samo da nikad nije bila u Parizu nego nikad nije nigdje bila na romantičnom vikendu. Nije baš ljubiteljica putovanja. Ali kad se njezin dečko ne pojavi, Nell dobije priliku pokazati svima – pa i sebi – da može biti neovisna i neustrašiva. Sama u Parizu, Nell pronađe inačicu sebe kakvu prije nije mogla niti zamisliti… U ovoj nas zbirci priča Jojo Moyes upoznaje s cijelim nizom snažnih žena s kojima se lako poistovjetiti. Ona uspijeva svakodnevne trenutke u životu učiniti nesvakidašnjima na duhovit i šarmantan način. Jojo Moyes spisateljica je i novinarka. Autorica je uspješnica Posljednje pismo tvojega ljubavnika, Tu sam pred tobom i Nakon tebe. Romani su joj prevedeni na više od četrdeset jezika. Jedna je od rijetkih spisateljica kojima su se na ljestvici najprodavanijih knjiga u New York Timesu istodobno nalazila tri romana. Tu sam pred tobom prodan je u više od osam milijuna primjeraka, a Jojo je prilagodila scenarij za film s Emilijom Clarke i Samom Claflinom u glavnim ulogama. Živi u Essexu s mužem i troje djece.

Nešto crveno pokraj ceste - Anne Tyler. Bestseler New York Timesa dobitnice Pulitzerove nagrade Zastane li on ikada da bi razmislio o svom životu? O njegovu značenju, o svrsi? Smeta li mu pomisao da će idućih trideset ili četrdeset godina provesti na isti način? Nitko ne zna. A sasvim sigurno nitko ga nije ni pitao. Micah Mortimer muškarac je u ranim četrdesetima, muškarac koji se svojih rutina i pravila tvrdoglavo pridržava, neovisno o tome je li riječ o poslu, čišćenju stana ili odnosu s ljudima koji ga okružuju. No njegov svijet ozbiljno se uzdrma kad mu prijateljica – Micah smatra da nema smisla koristiti izraz djevojka u njihovim godinama – kaže da će se morati iseliti iz stana u kojem živi, a na vratima mu se pojavi mladić koji vjeruje da je Micah njegov otac. Vijesti su to koje bi mogle našem junaku ne samo uzdrmati nego i zauvijek promijeniti život. Nešto crveno pokraj ceste Anne Tyler sjajan je, iznimno hvaljen roman o pogrešnim pretpostavkama, drugim šansama i snazi veza koje ostvarujemo jedni s drugima. Roman jedne od ponajboljih američkih autorica našeg doba odmah nakon objavljivanja postao je bestseler te je uvršten u širi izbor nagrade Booker.

Djevojka, žena, drugo - Bernadine Evaristo. Ovo je Velika Britanija o kakvoj još niste čitali. Ovo je Velika Britanija o kakvoj još nitko nije pisao. Od Newcastlea do Cornwalla, od prabaka rođenih početkom dvadesetog stoljeća do tinejdžerica dvadeset prvog, ovaj roman slijedi svojih dvanaest likova na osobnim putovanjima kroz prostor i vrijeme tijekom proteklih stotinu godina. Svaka od njih u potrazi je za nečim – bila to zajednička povijest, neočekivana budućnost, mjesto koje bi mogla nazvati domom, osjećaj pripadnosti, ljubavnik ili ljubavnica, izgubljena majka ili otac, ili tek tračak nade... Ovo je roman o budućnosti, o prošlosti. On je fikcija, on je povijest. Ovo je roman o tome tko smo danas. Bernardine Evaristo, britanska je spisateljica i dobitnica nagrade Booker 2019. za roman Djevojka, žena, drugo. Ovaj je roman proglašen romanom godine 2020., dobitnik je British Book Awards, bestseler je broj jedan Sunday Timesa, te se prevodi na 34 jezika. Bernardine Evaristo dosad je objavila osam knjiga od kojih izdvajamo roman u stihovima The Emperor's Babe (2001.), novelu Hello Mum (2010.) i roman Mr Loverman (2013.) Obilježja su njezine proze hrabrost, eksperimentalan pristup, subverzivnost i preispitivanje mitova različitih povijesti i identiteta. Okušala se u nekoliko različitih žanrova: od poezije, romana u stihu, novele, kratke priče i romana u prozi do radijskih i kazališnih drama, književnih eseja i kritika. Aktivno djeluje i kao književna kritičarka za britanske nacionalne novine Guardian i Independent. Bernardine Evaristo rođena je u Woolwichu, u jugoistočnom Londonu, kao četvrto od osmero djece majke Engleskinje i oca Nigerijca. Trenutačno živi sa suprugom u Londonu.

Lažljivi život odraslih - Elena Ferrante. Napulj ranih 90-ih dvadesetog stoljeća. Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica koja ulazi u pubertet i koja se mijenja, a njezino lijepo lice, barem kako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu, ženu koju jedva poznaje, ali koju njezini majka i otac očito preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista?Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice...Lažljivi život odraslih – u sjajnom prijevodu Ane Badurine – fascinantna je, moćna priča oodrastanju, novo remek-djelo jedne od omiljenih i najhvaljenijih autorica svijeta. Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana Mučna ljubav 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Na hrvatskom su dosad objavljeni prijevodi njezinih romana Dani zaborava i Mučna ljubav te tetralogije koju čine romani: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju te Priča o izgubljenoj djevojčici, a koja joj je donijela i svjetsku slavu.

Dobitnici su Sara Ralić, Marijana Ačkar, Tanja Petranović, Lucija Martinić, Sandra Bilonić i Leon Lesar.