SRUŠEN MIT

U ovoj dobi žene su na seksualnom vrhuncu

19.11.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Srušen je mit - muškarci ne doživljavaju seksualni vrhunac prije žena!

Suprotno uvriježenom mišljenju, žene seksualni vrhunac doživljavaju prije muškaraca. Prema podacima najnovijeg istraživanja tvrtke LoveHoney, žene seksualni vrhunac doživljavaju u dobi od 26 godina, a muškarci kasnije, odnosno od 32. godine.

U istraživanju je sudjelovalo 1.000 ispitanika oba spola u dobi od 18 do 65 godina. Znanstvenici su seksualni vrhunac definirali kao razdoblje u kojemu se doživljava najbolji seks. Dobiveni rezultati srušili su vjerovanje da muškarci doživljavaju seksualni vrhunac u 18. godini, a žene u 35. godini života.

Istraživanje je pokazalo i da većina muškaraca nevinost gubi u 17. godini, a žene nešto ranije, točnije u 16. godini. Zanimljivo je i da je većina ispitanika uvjerena kako najbolje seksualne živote imaju upravo sada.

Rezultate istraživanja prokomentirala je i seksologinja Tracey Cox: 'Kao i mnoge druge stvari u životu, seks postaje bolji što ga više prakticirate. Treba vremena da se upozna svoje tijelo, ali i sama seksualnost. Posebno muškarcima treba vremena da shvate žensko tijelo.'