OPUŠTENE I SRETNE

U kojim su godinama žene najzadovoljnije?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.04.2013 17:49
  • Objavljeno 09.04.2013 u 17:49
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Više od polovice ispitanih žena izjavilo je kako su u 40-ima zadovoljnije svojim izgledom nego što su bile u 20-ima i 30-ima

Sve se češće može čuti da život započinje u 40., a čini se da je to posebno istina za žene. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da su žene u četrdesetima zadovoljne sobom, ispunjene su i osjećaju se barem deset godina mlađe. Točnije, većina ih kaže da se osjeća bolje nego ikada prije.

Više od polovice ispitanih žena izjavilo je kako su u 40-ima zadovoljnije svojim izgledom nego što su bile u 20-ima i 30-ima. Gotovo 90 posto ispitanica tvrdi da su četrdesete definitivno nove tridesete jer, kako kažu, osjećaju se mlađe.

No, to nisu sve blagodati 40-ih – žene spominju i bolji seksualni život, bolji modni ukus i zdraviju prehranu. Čak i ako primijete neke nedostatke na tijelu, ne zabrinjavaju se previše, nego uživaju i bez problema odijevaju minijaturne bikinije.

U istraživanju je sudjelovalo 2.000 žena u dobi od 40 do 65 godina. Većina njih najsretnija je što su u 40-ima odbacile sve nesigurnosti te su tako postale opuštenije i sretnije. Upravo takav stav, kako same vjeruju, čini ih privlačnijima.

'Nikada nije bilo jasnije nego danas da su godine uistinu samo brojka. Žene u 40-ima pune su života, osjećaju se predivno, a to nema toliko veze s izgledom, koliko sa stavom prema životu i opuštenosti koju pronađu. To je dob u kojoj se poslože stvari u njihovu životu pa im onda samo preostane uživanje', istaknula je Joanne Hayden iz Linwoods Superfoodsa, tvrtke koja i stoji iza istraživanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!