izvor energije

U hladne jesenske dane toplo i kremasto varivo je najbolji recept koji možete poželjeti

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 14.10.2021 11:20
  • Objavljeno 14.10.2021 u 11:20
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Gastromedia / Alamy / Profimedia

U hladne jesenske dane toplo i kremasto varivo od mahunarki jelo je koje daje energiju i grije. Brzo gotov, zdrav i hranjiv, ovaj recept dobro će vam doći kao dodatak ručku ili kao brza večera

Mahunarke su bogate proteinima, složenim ugljikohidratima, vlaknima te brojnim vitaminima, mineralima i fitokemikalijama. Predstavljaju doista dobre namirnice, a u ovom receptu koriste se tri vrste mahunarki - leća, bijeli grah i crni grah. Skuhati ćemo ih s malo krumpira, češnjaka, poriluka i luka, a zatim usitniti štapnim mikserom dok ne postane gusta, krem juha. Prije posluživanja dodajte hrskave kockice kruha i uživajte u zdravom i ukusnom obroku.

Potrebni sastojci:

  • 250 g kuhane leće
  • 250 g kuhanog crnog graha
  • 250 g kuhanog bijelog graha
  • 1 luk
  • 1 poriluk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 krumpir
  • Sol
  • Crni papar
  • Krutoni kruha
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Ogulite i nasjeckajte krumpir, češnjak i luk.

Očistite poriluk te ga usitnite.

U veliki lonac stavite malo ulja i prodinstajte krumpir, češnjak, luk i poriluk. Začinite sa soli i paprom.

Dodajte vodu i ostavite da se kuha oko 20 minuta.

Nakon toga dodajte tri vrste mahunarki i još malo vode te pustite da se kuha još 10 minuta.

Maknite lonac s vatre te sve dobro smiksajte štapnim mikserom ili stavite u blender. Dodajte po želji još malo soli i papra te kratko prokuhajte.

Poslužite u dubokom tanjuru i ukrasite hrskavim krutonima.

MOĆNI DUETI

Najbolje kombinacije: Saznajte koje su namirnice puno zdravije kad ih jedete zajedno

Pogledaj galeriju
16

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!