brzo i fino

Ovo je najjednostavniji recept koji ćete ikada probati: Kremasta i ukusna juha od cvjetače za koju su vam potrebna samo tri sastojka

11.10.2021 u 12:52

Bionic
Reading

Za ovaj recept sve što vam je potrebno su tri sastojka i 15 minuta. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Isprobajte ovaj recept za kremastu i ukusnu juhu i uživajte u toplom obroku u hladnim jesenskim danima

Brze i jednostavne recepte naprosto obožavamo, a ovaj će vas oboriti s nogu. Nevjerojatno kremasta i svilenkasta zdrava juha od cvjetače ne zahtijeva ni dugo kuhanje ni pripremu, čak ne morate ni dinstati luk. Pripremite cvjetaču, temeljac, maslinovo ulje i začine po želji i za 15 minuta imat ćete prekrasan i topao obrok. Prije serviranja juhi možete dodati omiljene dodatke poput kockica prepečenog kruha, slanutka ili pak ribanog sira.

Potrebni sastojci:

  • 2 srednje glavice cvjetače, narezane na cvjetove
  • 240 ml toplog povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Dodaci, poput svježeg začinskog bilja, hrskavog slanutka ili sira

Priprema:

Zagrijte veliki lonac s vodom. Kada zakuha dodajte cvjetove cvjetače i kuhajte oko 5 minuta, dok ne omekšaju tako da se mogu probosti vilicom.

Cvjetove cvjetače ocijedite, a zatim ih dodajte u blender zajedno s toplim povrtnim temeljcem i maslinovim uljem te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi sastružite bočne stranice i skinite nakupljenu smjesu.

Probajte i začinite juhu solju i paprom, a zatim poslužite toplu s omiljenim dodacima poput hrskavih prepečenih kockica kruha, komadića ili naribanog sira ili pak suhog začinskog bilja.