SLAŽETE LI SE I VI?

Turisti su odlučili: Ovo je najljepša građevina u Hrvatskoj

14.12.2022 u 12:10

Bionic
Reading

Turističke atrakcije poput građevina koje su nastale u nekim prijašnjim vremenima, uvijek su vrlo visoko na mjestima koja ne smijete propustiti posjetiti kad se nalazite u nekoj stranoj zemlji

Splitska Dioklecijanova palača? Dubrovački Lovrjenac? Katedrala Sv. Jakova u Šibeniku? Ne, prema novom istraživanju Angija, upravo je Crkva svetog Marka u Zagrebu zauzela prvo mjesto kao najljepša građevina u Hrvatskoj.

Do tog su rezultata došli na osnovu analize Tripadvisora ​​u 132 zemlje kako bi otkrili najljepše građevine u svakoj zemlji, a koje su se još značajne građevine našle na njihovoj mapi, možete pronaći i na detaljnoj infografici.

Na prvom mjestu našla se jedna dobro poznata europska atrakcija koja doista osvaja ljepotom.

Prema podacima, Basilica de la Sagrada Familia u Barceloni je najljepša građevina na svijetu, s čak 16.104 spominjanja riječi 'prelijepa' u recenzijama na TripAdvisoru.

Katedrala Notre-Dame u Parizu, druga je najljepša zgrada na svijetu, sa 12.931 spominjanja riječi 'prelijepa' na TripAdvisoru.

Kuća Biltmore u Ashevilleu, Sjeverna Karolina (SAD), najljepša je zgrada u SAD-u i treća najljepša u svijetu, navedena 9609 puta.