PLIJENI LJEPOTOM

Odabrao ugledni The Guardian: Na popisu 10 najljepših nerazvikanih otoka u Europi našao se i jedan jadranski biser

24.06.2022 u 15:20

Bionic
Reading

Britanski list The Guardian na svoj je popis 10 najljepših nerazvikanih otoka u Europi uvrstio i Lastovo koji je sa svojih 46 otoka, otočića i hridi Lastovo prava rajska oaza okružena čistim morem, a jedno je i od najmanje svjetlosno zagađenih mjesta na svijetu

Lastovo, hrvatski otok poznat po divnim plažama i nevjerojatnom krajoliku, impresionirao je i The Guardianov žiri.

'Premda se četiri i pol sata vožnje trajektom od Splita može činiti kao pothvat za ljubitelje ekstremnih izazova, najjužniji se hrvatski naseljeni otok toliko razlikuje od samo 14 kilometara udaljene i turističke razvikanije Korčule i Dubrovnika u čijoj je županiji da će vam biti drago što ste se potrudili', piše The Guardian.

Svojim su čitateljima preporučili da posjete Lastovo, jedan od naših najjužnijih naseljenih otoka, poznat i po predivnoj prirodi.

'Provedite vrijeme u borovim šumama diveći se otočkim kućama u venecijanskom stilu, zatim istražujući crkve ili plivajući u kristalno čistom moru uvale Skrivena luka. Na otoku je samo jedan hotel, no ima i nekoliko sjajnih restorana koji nude domaću hranu i svježe ulovljene morske delicije', hvali The Guardian naš otok koji je još 2006. proglašen parkom prirode.

Na ovom popisu, osim Lastova, našli su se i otok Porquerolles u Francuskoj, Tabarca u Španjolskoj, Bozcaada u Turskoj, La Graciosa u Španjolskoj, Syros u Grčkoj, Cabrera u Španjolskoj, Tinos u Grčkoj, Île de Batz u Francuskoj i Filicudi na Siciliji.