SAVJETI STRUČNJAKA

Tri komada odjeće u kojima svi izgledaju vitkije

21.03.2017 u 11:21

  • +8

Tri komada u kojima izgledamo vitkije

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Izbor odjeće nikada nije bio bolji i raznovrsniji pa ni zahvalniji ako želimo prikriti kakvu manju nesavršenost i još se ugodnije osjećati u svojoj koži. Pitate li modne stručnjake, ovog proljeća treba birati hlače bez džepova, pencil-suknje i svilu jer nas čine vitkijima, a njih nije tako teško pronaći

Stilistica slavnih dama poput Lupite Nyong’o, Jennifer Hudson ili Hilary Swank, Micaela Erlanger, otkrila je za Who What Wear koji odjevni komadi pristaju svakoj ženi i čine ju vitkijom.

Hlače bez džepova

Džepovi nas mogu proširiti tamo gdje najmanje želimo, primjerice oko struka ili na guzi pa je manje riskantno odabrati modele od malo finijih tkanina koji nemaju džepove. Ako ih već imaju, neka budu što manje vidljivi, savjetuje Micaela Erlanger. Probajte s modelom hlača kojima su džepovi ukoso rezani sa strane pa nisu toliko uočljivi.

Pencil-suknja

Poput hlača, takozvana olovka-suknja jednostavnog je kroja i ide uz tijelo, ali glavni trik je u odabiru dužine. Probajte model koji seže malo iznad koljena, ali se ne sužava u tome dijelu, već se malo širi. Budući da ne grli tijelo, već ide u jednoj ravnini, vizualno izdužuje.

Svila

Osim što je ova tkanina idealna za tople dane i posebno ljeti jer zapravo hladi, jako je dobar izbor ako želite sakriti male nesavršenosti. Lepršava je i nikada ne ide usko uz tijelo pa ni ne naglašava previše, pogotovo tamo gdje ne bismo htjeli. Tunike ili haljina-košulje uvijek su u trendu, a modeli nisu uski pa su jako dobar izbor u ovom slučaju.