GLAMUROZNI HAUTE COUTURE

Tri dana visoke mode u Parizu

07.07.2009 u 11:39

Bionic
Reading

Pariški tjedan visoke mode započeo je Gallianovom vrckavom paradom poluodjevenih modela

Paris Fashion Week - Haute Couture za jesen 2009. započeo je revijama Alexis Mabille, Christophe Jossea, Stephane Rollanda i Johna Galliana za kuću Christian Dior.

Najzapaženija je, nimalo neočekivano, bila upravo Gallianova revija koja je djelovala kao da ju je ozbiljno načela recesija. Modeli su nosili glamurozne kreacije, no kao da su im nedostajali neki dijelovi oprave pa su se tako suknje nosile samo na grudnjak, a jakne samo na gaćice i haltere. No to zasigurno nije bila nit vodilja Diorova Galliana, budući da ta modna kuća u posljednje vrijeme bilježi dobre financijske rezultate. Više je vjerojatno da je Galliano želio pokazati što se krije ispod glamuroznih modela. Scenario za reviju pod nazivom 'Groznica u kabini' inspiriran je arhivskim fotografijama iz pedesetih godina prošlog stoljeća, na kojima sam Christian Dior sudjeluje u gužvi u kabinama u kojima se presvlače manekenke.

Drugi dan predstavit će se Georges Chakra, Armani Privé, Zuhair Murad, Christian Lacroix, Givenchy, Basil Soda i Chanel, dok će trodnevnu modnu poslasticu zaključiti Elie Saab, Jean Paul Gaultier, Josep Font i Valentino