PROSTOR ZA ODMOR I ZABAVU

Trendovi u opremanju spavaćih soba

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ako ste dosad o spavaćoj sobi razmišljali isključivo kao o prostoru za spavanje i odlaganje garderobe, sada ćete morati promijeniti stavove. Najnoviji trendovi proširuju njenu ulogu, dajući joj pojedine elemente i funkcije dnevnog boravka
interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Spavaća soba doživjela je transformaciju, prostorno i funkcionalno se povećala te pruža dodatni komoditet. Prema najnovijim trendovima, spavaća zona sadrži baš sve – prostranu garderobu, udoban krevet, klub-stolić s foteljicama, velik TV uređaj, biblioteku ili elemente za odlaganje omiljenih predmeta te vezu s prostranom kupaonicom.

Centralni i najvažniji element spavaće sobe je krevet. Uz udobnost, koja je obavezan element, estetski kriteriji nimalo ne zaostaju za ovim zahtjevom. Moderni kreveti se ističu svojim naglašenim uzglavljem kroz dimenziju, način obrade, materijal ili oblik. Što god od ovih parametara odaberete kao dominantno, nećete pogriješiti ako želite biti u trendu.

Okrugli kreveti i dalje su u modi, osobito su praktični za one koji žele glavu orijentirati prema sjevernoj strani, a zbog orijentacije i organizacije prostora spavaće sobe to nisu u mogućnosti učiniti.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Veliki ormari ili prostrana garderoba nisu samo trendovski zahtjevi, već i potreba svakog kućanstva. Sama dimenzija i mogućnost organiziranja velike otvorene garderobe, koja postaje sastavni dio spavaće sobe, stvar je raspoloživog prostora, a ne samo trendovskih želja. Ako imate mogućnosti, osigurajte prostor za ovaj važan dio spavaćeg trakta u kojem garderoba ostaje otvorena u prostoru. Ukoliko su vaši prostorni kapaciteti nedostatni za egzibiciju ove vrste, osigurajte veliki ugradbeni ormar s kliznim vratima obloženima ogledalima, tkaninama, kožom... Ormar više ne služi samo kao prostor za odlaganje robe, već je i naglašen ukras prostora.

Komoda je sastavni dio spavaće sobe i stilski je integrirana s ostatkom namještaja, ali dizajnerski vrlo istaknuta. Pozicija u prostoru joj je nenametljiva i ne remeti komunikacijske tokove. Izrađuje se u različitim materijalima, a trendovski se osobito ističu one od stakla i ogledala.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Police za odlaganje knjiga tj. manji regali postaju sastavni dio spavaće sobe. Oni mogu služiti isključivo kao biblioteka ili mogu imati integriran radni stol za odlaganje stolnog računala ili pisanje. Ovaj element namještaja proširuje funkciju spavaće sobe na radnu odnosno onu za odmor i razonodu. Uz ovakav element je obavezan smještaj klub-stolića sa sofom ili bar jednom foteljicom, koja stilski može odskakati od cijele spavaće sobe.

Obavezan element opreme trendovske spavaće sobe postaje i TV uređaj
. Nalazi sa na poziciji prikladnoj za gledanje iz kreveta te foteljica ili sofe. Naglašenih je dimenzija i ističe novu ulogu spavaće sobe, nametnutu najnovijim trendovima.

Naglašena rasvjetna tijela upotpunjuju ukupan dojam ovog prostora. Velike stojeće ili istaknute stolne lampe s mogućnošću reguliranja jačine rasvjete kompletiraju snažan estetski doživljaj te daju mogućnost stvaranja različitih ambijenata, ovisno o funkciji koju u tom trenutku spavaća soba obnaša.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi