SAMA SVOJ MAJSTOR

Trebate skratiti kosu? Evo kako to sami možete učiniti bez veće štete

30.03.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Kako ćemo u tjednima koji su pred nama morati puno vremena provesti kod kuće, mnogi će poželjeti skratiti kosu ili se odlučiti i za osvježavanje frizure

Obzirom kako su i frizerski saloni na neko vrijeme zbog opasnosti širenja koronovirusa zatvorili svoja vrata, mnogi će nakon određenog vremena zatrebati i nužne intervencije na svojoj kosi.

Ovo se osobito odnosi na one koji svakih šest tjedana idu na šišanje vrhove ili pak sve vlasnice ovosezonskog must have detalja - šiški u svim varijantama.

Premda se mnogi ne bi usudili to, obzirom na trenutačnu situaciju kad tad će se mnogi morati okušati i kao vlastiti frizeri te uzeti škare u ruke.

Ipak, uz nekoliko dobrih savjeta i vi ćete moći sami postati svoj frizer te uspješno ošišati vrhove ili osvježiti šiške.

1. Iako biste pomislili kako je najbolji način šišanja kose kad je kosa ravno počešljana to nije točno. Frizeri kažu kako ćete je najuspješnije ošišati ako kosu podijelite u manje pramenove i zatim ih uvijete s prstima.

ZA SVAKU POHVALU

Teško je ostati ravnodušan na ove trendi frizure slavnih ljepotica

Pogledaj galeriju

2. Nakon toga uzmite uvijeni pramen i samo pažljivo ošišajte krajeve koji strše. Bitno je i da držite škare okomito u odnosu na prste. Ako morate skatiti šiške, princip je isti. Uvijte šiške u jedan pramen i odrežite škarama za početak malo kose - kasnije lako ošišate još ako niste zadovoljni duljinom. Ovdje je bitno da se ne zanesete sa škarama jer povratka nema ukoliko ih prekratko odrežete odjednom.

3. Ako ste dovoljno hrabri, možete napraviti i varijantu popularnih 'zavjesa' šiški ili onih začešljanih sa strane. Ovaj stil zahtijeva malo više kreativnosti i vještine: kosu morate ošišati u nekoliko različitih duljina, naprijed kraće, a sa strane dulje.

4. Šiške dodatno stilizirajte s malo laka za kosu i eto imate svoju 'home made' frizuru.