SEZONSKI ADUTI

Tragate za novim kupaćim kostimom? Evo koji su modeli u trendu ove godine

28.05.2023 u 13:23

  • +3

Trendi kupaći kostimi

Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Bionic
Reading

Poput odjeće, obuće i dodataka, kupaći kostimi svake godine prožeti su detaljima, krojevima i materijalima koji odgovaraju aktualnim modnim trendovima

U novoj ljetnoj sezoni kupaće kostime ponovno krase brojni ukrasi. Bez obzira volite li klasični ili asimetrični jednodijelni kupaći, bikini s printom i visokim izrezom ili čak trikini, svaki model dolazi s efektnim detaljima - od volana ili naramenica do svjetlucavih tekstura ili boemskih materijala...

Trendi kupaći kostimi za 2023. godinu

Bikini s vezicama

Vrlo moderni prošlogodišnje ljetne sezone, modeli bikinija s tankim i duguljastim vezicama i ove godine dominirat će plažama. Njihove duge vezice omogućuju da se omotaju oko struka i stvore efektan look u tren oka. Od Bershke do Jacquemusa i Calzedonije, brojni brendovi nude ih u svojim ljetnim kolekcijama.

Kupaći kostimi s izrezima

Trend izreza već nekoliko sezona dominira brojnim odjevnim predmetima. Duge ili kratke haljine, topove, pa čak i hlače, krase senzualni otvori, a ni kupaći kostimi nisu izostavljeni. Već prošlog ljeta ovaj zavodljivi detalj zavladao je brojnim siluetama, s posebnim naglaskom na jednodijelnim verzijama.

Mikro bikini

Na modnim pistama postupno se pojavio trend grudnjaka mikro veličine, koji su više dodatak nego donje rublje, a preslikao se i na svijet kupaćih kostima. Platforma za online kupnju Stylight također je zabilježila porast od 1000 posto u usporedbi s prošlom godinom u pretraživanju mikro bikinija.

Kupaći kostimi s volanima

Kupaći kostimi s detaljem volana ponovno slove za ključni model u ljetnoj sezoni. Oni ovog ljeta ukrašavaju gornji i donji dio bikinija, kao i brojne modele jednodijelnih kupaćih kostima, na naramenicama, duž preklopnog dekoltea, na donjem dijelu gaćica visokog struka... Značajan su modni dodatak i daju elegantan izgled silueti, a modna platforma Stylight zabilježila je porast pretraživanja od 240 posto u ovoj kategoriji.

Kupaći kostimi visokog izreza

Visoki izrez jedan je od ključnih krojeva kupaćih kostima u nadolazećoj ljetnoj setoni. Ovogodišnji jednodijelni modeli nude okruglije i puno dublje izreze, kao i vrlo visoke izreze na bokovima. Seksepilniji od sportske verzije, a istovremeno elegantni, kupaći kostimi s visokim izrezom također posjeduju neodoljiv retro šarm i prikladni su za sve tipove tijela.

Heklani kupaći kostimi

I ovog ljeta možemo računati na boemski štih heklanih kostima. Jednodijelni ili dvodijelni, šareni ili jednobojni, heklani kostimi i ove godine smiješe se s polica brojnih trgovina. U Mangu, H&M-u ili Ganniju nalazimo ih jednako koliko i u aktualnoj ponudi dizajnerskih brendova kao što je Miu Miu.

Svjetlucavi kupaći kostimi

Ususret premijeri Disneyjevog filma 'Mala sirena' na društvenim mrežama ponovno je popularizirana estetika mermaidcore, a prvenstveno se odnosi na nakit od školjki, šljokice, bisere i svjetlucave tkanine u stilu sirena koje se prelijevaju... Ukratko govoreći, hrpa modnih elemenata inspirirana podvodnim životom objedinjena je u ovoj hit estetici koja je zahvatila i kupaće kostime od svjetlucavih materijala poput lureksa ili ukrašene šljokicama koje imitiraju odraz ljuskica riba.

Kupaći kostimi na jedno rame

Na bikiniju, kao i na jednodijelnom kupaćem kostimu, rame je golo s jedne strane da bi se ovog ljeta istaknula elegantna asimetrična silueta. Ovi modeli prikladni su za sve tipove tijela, stoga su postali ljetnim klasikom.