O SVEMU POMALO

Tončica Čeljuska otkrila na kakve muškarce pada

28.09.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Slatke male tajne iz svog života, poput toga što voli kuhati, kakvu poeziju voli te o čemu je maštala kao djevojčica, otkrila je Tončica Čeljuska u novom intervjuu

'Kao curica maštala sam da ću, kad odrastem, biti odvjetnica jer mi je simpatija bio student prava iz susjedstva. A usto sam uvijek bila glavna u razrednim raspravama, svakom loncu poklopac', rekla je urednica i voditeljica Tončica Čeljuska za Studio

Otkrila je i zašto se odlučila za studij hrvatskog jezika i književnosti, ali i ekonomije. 'Obožavala sam čitati. Književnost mi je dobar bijeg od stvarnosti, a istodobno i najbolji način da razumijem svijet oko sebe. Ekonomiju sam upisala jer sam shvatila da je književnost za večer, a ekonomija za dan', rekla je.

Voli poeziju, a omiljeni su joj pjesnici Miroslav Antić i Jiri Šotola.

U novinarstvo je ušla 1992. godine na Radiju 101. Prvi prilog koji je pak napravila za HTV, odnosno Zagrebačku panoramu, bio je o gradskim javnim zahodima. Htjela sam dokučiti tko je kriv za to što su u katastrofalnom stanju, a odgovora nema ni 19 godina kasnije.

Znate li kako se opisala u tri riječi? 'Tolerantna sam, pragmatična i komunikativna.' Da iznenada dobije velik iznos novca, zatvorila bih minuse i osnovala zakladu za školovanje djece kako bih im priuštila najbolja svjetska sveučilišta.

Kulinarski specijalitet joj je, kaže, pašticada s njokima, a dnevno popije tri kave, a najviše voli čokoladni kapučino. Životni moto joj je 'jedi, moli, voli'. Svoj modni stil nazvala bi urbano svaštarenje.

'Muškarac me može osvojiti isključivo tako da me uopće ne osvaja', otkrila je za kraj Tončica.