ODLIČAN SPOJ

Tko ne bi poželio odmor u ovoj kući?

08.11.2012 u 06:18

Bionic
Reading

Smještena u idiličnoj prirodi u Meksiku, ova moderna i nadasve nadahnjujuća kuća koja nosi naziv Toc House djelo dizajnerskog studija Elias Rizo Arquitectos te predstavlja sasvim novi koncept modernog življenja uklopljenog u prirodno okruženje

Smještena na idiličnoj lokaciji u osamljenoj šumi u Tapalpi u Meksiku, kuća koji nosi naziv Toc House impresivno je zdanje koje se proteže na 3.445 četvornih metara. Zanimljivi spoj drveta i kamena definira ovu modernu rezidenciju koja se savršeno uklopila u okoliš. Kuća Toc može poslužiti i kako savršena inspiracija za svakoga tko priželjkuje vlastiti miran kutak udaljen od svakodnevnog ubrzanog načina života.

Najspektakularniji dio kuće svakako je otvorena i drvetom prekrivena terasa, malo podignuta od savršeno zelenog travnjaka te s udobnom garniturom za sjedenje. Brojni prozori pak unutrašnjost kuće otvaraju prema predivnom krajoliku, čineći sam interijer prostranijim te okupan dnevnom svjetlošću. Iako se sobe međusobno razlikuju po uređenje i strukturi, ono što ih povezuje su osnovni materijali, drvo i kamen, koji interijer istovremeno čine moderno hladnim, ali i tradicionalno toplim.