nova ikona stila

Tko je ljepotica koja je stajlingom zasjenila kraljicu Maximu?

20.05.2017 u 18:14

Bionic
Reading

Kraljica Maxima ugostila je katarsku šeiku Mozah Bint Nasser Al Missned koja je nizozemsku kraljicu bacila u drugi plan zahvaljujući svojoj ljepoti i nedostižnoj eleganciji po kojoj je poznata. Donosimo sve detalje o najmoćnijoj ženi Bliskog istoka i njezinu modnom ukusu

Kraljica Maxima uoči odvjetničkog seminara ugostila je šeiku Mozah Bint Nasser Al Missned, drugu suprugu šeika Hamada bin Khalifa al-Thanija. Iako je nizozemska kraljica uvijek besprijekornog izgleda, ovoga puta sve oči bile su uprte u tamnoputu suprugu katarskog prijestolonasljednika i ministra obrane.

Druga po redu od tri supruge katarskog emira ujedno je i njegova najdraža supruga, barem sudeći prema pažnji i slobodi u kojoj Mozah uživa, što se ne bi moglo reći za preostale dvije supruge koje se u javnosti nikada ne pojavljuju.

Tamnoputa šeika ne samo da se pojavljuje u javnosti, već svog supruga prati na svim službenim putovanjima, sudjeluje u političkom i društvenom životu svoje zemlje te ne nosi burku ili hidžab poput drugih muslimanskih žena.

Ona nosi moderni turban te itekako prati modu. Uvijek savršeno dotjerana šeika, za susret s nizozemskom kraljicom odabrala je Dior nježno ružičastu bluzu s kragnom i predimenzioniranim rukavima zvonolikog oblika koji su ove sezone pravi hit.

  • +9
Katarska šeika Mozah Bin Nasser i kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I kraljica Maxima zna da su upečatljivi rukavi u modi te se ovoga puta odlučila za ljubičastu pencil haljinu modela Margort srpske dizajnerice Roksande Ilinčić, vrlo sličnu onoj koju je Melania Trump nosila tijekom držanja svog prvog političkog govora. Identičnu haljinu nosila je i hrvatska poduzetnica Branka Krstulović koja se odlučila za crnu kombinaciju.

Iako je nizozemska kraljica bila na visini zadatka, to je ipak bilo nedovoljno da zasjeni šeiku koja je uz svoju ružičastu bluzu iskombinirala maksi crnu suknju 'A' kroja, crne sandale s otvorenim prstima te crnu torbicu od krokodilske kože.

Mozah je jedina žena s kojom se šeik Hamad vjenčao iz ljubavi, dok je s druge dvije supruge ušao u brak iz političke koristi, budući da su mu obje rođakinje. Katarski par zajedno ima sedmero djece, dvije kćeri i petoricu sinova.

O tome koliko šeik voli svoju suprugu, svjedoči i činjenica da je katarski emir 1997. dao ženama pravo glasa, a svojoj supruzi dozvolio politički i društveni uspon, zbog čega danas slovi za jednu od najmoćnijih žena Bliskog istoka.

#SheikhaMozah #beauty #style #fashion #firstlady #arab #elegant #sophistication

Objavu dijeli HH Sheikha Mozah (@sheikhamozah)

Zanimljivo je kako Mozah toliko poštuje svog supruga da je vjerojatno nikada nećete vidjeti u previsokim štiklama kako ne bi bila viša od supruga, a on joj zauzvrat dozvoljava da nosi što god poželi. Njezini stajlinzi uvijek su dobro osmišljeni od glave do pete pa ova egzotična ljepotica nikad ne razočara svojim modnim odabirima.

Šeika Mozah kao emancipirana žena na visokoj poziciji zna da njezin položaj uvijek mora biti popraćen sofisticiranim odijevanjem, a njezin zaštitni znak svakako su dugačke elegantne haljine i turbani.

Svjetski dizajneri nerijetko je uspoređuju s modnom ikonom Jackie O. Kennedy, a časopisi Vogue i Vanity Fair uvrstili su je na svoje liste najbolje odjevenih žena svijeta, s čime se možemo samo složiti.