PLAGIJAT U KAMPANJI

Melania Trump besramno pokrala Michelle Obamu?

19.07.2016 u 11:11

Bionic
Reading

Jučer je Melania Trump, supruga republikanskog kandidata Donalda Trumpa, održala svoj zasad najvažniji politički govor. Bivša manekenka i potencijalna prva dama SAD-a govorila je na Nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke

Govor Melanie Trump se zbog važnosti trenutka procjenjuje kao njezin najvažniji politički govor dosad, pa je na njega bila usmjerena golema pozornost medija i javnosti. No iako je Melanijin govor prvotno naišao na pozitivne reakcije, vrlo brzo se ispostavilo da je ključan dio svog govora Trumpova supruga doslovce preuzela iz govora Michelle Obame, supruge još uvijek aktualnog predsjednika Baracka Obame.

Naime, kako je prvi otkrio novinar Jarrett Hill i upozorio na Twitteru, Melania Trump odnosno autori njezina govora plagirali su najmanje jedan ključan paragraf iz govora Michelle Obame na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke iz 2008.


Sam Donald Trump tvrdi da je njegova supruga sama napisala svoj govor dok su iz stožera njegove kampanje uputili tek neodređeno priopćenje u kojem se navodi: 'Prilikom pisanja Melanijina predivna govora, njezin tim autora koristio je bilješke o njezinim životnim inspiracijama, a u nekim dijelovima uključio je i fragmente koji su odražavali njezina vlastita razmišljanja. Melanijino iskustvo kao imigrantice i ljubav prema Americi bili su očiti u njezinom govoru te su ga učinili takvim uspjehom', poručili su iz stožera Trumpove kampanje.

Kako je izgledao i zvučao govor Melanije Trump odnosno Michelle Obame 2008. godine, pogledajte i poslušajte u videu.