DIGITALNA LJUBAV

Tko bi rekao da ovo povećava intimnost u vezi?

11.11.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Žene šalju poruke kada žele riješiti nesporazum ili probleme, a muškarci nisu previše sretni kad su bombardirani porukama. Iako sve više komuniciramo na taj način, često se može dogoditi da pogrešno protumačimo poruku zbog nedostatka fizičkog kontakta

Nova studija opisuje zamke koje SMS donosi vezama, a među najvećim je problemima činjenica da komunikacija porukama onemogućuje to da razumijete partnerove osjećaje koje biste detektirali u komunikaciji licem u lice, piše MailOnline.


Lori Schade i Jonathan Sandberg sa Sveučilišta Brigham Young (BYU) pratili su SMS navike 276 mladih osoba, od kojih je 38 posto bilo u ozbiljnoj vezi, 46 posto zaručenih te 16 posto u braku.

I za muškarce i za žene slanje ljubavnih poruka povezano je sa zadovoljstvom u vezi, pa autori studije zaključuju da je SMS komunikacija korisna za njeno zdravlje.

Međutim upozoravaju da je SMS poruka lišena fizičke interakcije pa se često mogu dogoditi nesporazumi.

Žene najčešće šalju poruke kada pokušavaju riješiti probleme u vezi ili kada žele premostiti neke nesporazume, a muškarci često primanje poruka povezuju s nižom kvalitetom veze.