NE BOJI SE METAKA

Tjelohraniteljska E-klasa uz premiju od 45.000 eura

10.02.2009 u 11:52

Bionic
Reading

Tek što su nam predstavili novu generaciju E-klase, iz Mercedesa stižu prve najave o njezinoj 'tjelohraniteljskoj' inačici

Premda će je, kao i sve druge modele Guard iz Mercedesove game, biti teško vizualno razlikovati od standardne E-klase, automobil će odlikovati standardni sigurnosni elementi neprobojni na veliku količinu ručnog oružja, granata i eksploziva.

Osnovu zaštite za putnike čini čahura izvedena od debelog čelika i polikarbonatnih oplata sposobna oduprijeti se mecima Magnuma kalibra .44, eksploziji granate DM51 ili pak šrapnelima većih eksplozivnih uređaja.

Automobil također raspolaže interkomom putem kojeg putnici mogu, bez potrebe napuštanja vozila, razgovarati s vanjskim svijetom.

Zasad nepoznatu dodatnu kilažu u Mercedesu su kompenzirali prilagođenim ovjesom AIRMATIC, kao i snažnijim kočnicama, dok su za pogon zadužena tri motora - E350 CDI BlueEFFICIENCY, E500 i E350.

Paket Guard za E-klasu moći će se naručiti od travnja, a u Njemačkoj će se na ovako opremljen automobil plaćati premija na osnovnu cijenu od 45.000 eura bez poreza.