TKO BI GORI SAD JE DOLI

Teški metali odgovorni za impotenciju

05.02.2012 u 21:08

Bionic
Reading

Grčevi mišića, neadekvatan prijenos živčanih impulsa i aritmija znak su da tijelu nedostaje kalcija, a anemija, gubitak kose, osjeta okusa, trajna slabost i povišen kolesterol upozoravaju na potrebu za bakrom

Koliko ste puta, izlazeći iz ordinacije nakon razgovora s liječnikom koji je savjetovao ponavljanje pretraga, poželjeli da doznate više o stanju organizma ili da vam pretrage budu bezbolne? Manje je poznato da kosa, uz masno tkivo, predstavlja skladište tvari koje cirkuliraju u organizmu, a analiza vlasi ima mnoge prednosti u odnosu na analizu seruma i urina. Kosa raste oko centimetra na mjesec pa analizom dvaju centimetara vlasi uzete s tjemena doznajemo stanje organizma u posljednja dva mjeseca.

'Analizom minerala u serumu i urinu mjerimo trenutačno stanje, dok analizom minerala u kosi procjenjujemo nedostatak određenih elemenata uzrokovan dijetama, poremećajem prehrane, sindromima povezanima s gastrointestinalnim poremećajima, liječenjem farmaceutskim pripravcima, procesom starenja, ali i brojnim bolestima. Čak se procjenjuje dugotrajno izlaganje toksičnim elementima na radnom mjestu, u školi, kući', objašnjava nutricionistica mr. Mirela Marić iz Poliklinike Nemetova.

Testiranje je namijenjeno svima koji imaju neke od navedenih poremećaja.

'Testiranje se provodi uzimanjem jednog grama netretirane kose, ošišane uz tjeme, a nalazi su gotovi za dva-tri tjedna', poručuje nutricionistica Marić te upozorava i na simptome nedostatka metala.

'Grčevi mišića, neadekvatan prijenos živčanih impulsa i aritmija znak su da tijelu nedostaje kalcija, a anemija, gubitak kose, osjeta okusa, trajna slabost i povišen kolesterol upozoravaju na potrebu za bakrom.

Živa je odgovorna za brojne imunološke poremećaje - autizam, neuropatije, probleme s bubrezima, depresiju, i tako dalje.

Kadmij je odgovoran za povišeni krvni tlak, probleme s bubrezima, seksualnu nemoć. Olovo u visokim koncentracijama izaziva anemiju, umor i neuroze.

Aluminij je najčešći metal koji se gomila i odgovoran je za dugotrajni umor, mentalnu konfuziju i mišićnu slabost. Arsen je iznimno toksičan, a izaziva diskoloraciju kože, neuritis, neuropatiju i sklonost razvoju karcinoma', zaključuje Mirela Marić.